НОВИНИ

Гарет Бейл пропуска домакинството на Уелс срещу Белгия

Борил Гочев
от Борил Гочев
16:12, 16.11.2021
Чете се за: 01:42 мин.
Спорт
гарет бейл пропуска домакинството уелс белгия
Слушай новината

Уелският национален отбор по футбол няма да може да разчита на своя капитан Гарет Бейл в последния си двубой от световните квалификации тази вечер срещу Белгия в Кардиф.

Футболистът на Реал (Мадрид) е получил проблем в областта на прасеца по време на последната тренировка на "драконите" и поради тази причина няма да бъде на разположение на селекционера за мача довечера.

Доскоро играчът на испанския клуб се възстановяваше от друга травма, която го бе изкарала от игра в продължение на два месеца.

На практика, в съботната вечер срещу Беларус Бейл изигра първия си двубой от септември месец насам, но бе заменен още на почивката от Бренън Джонсън.

Срещата тази вечер в уелската столица ще бъде без значение за гостите, които вече си гарантираха участието на Мондиала в Катар, докато Уелс със сигурност ще бъде участник в баражите.

Победата или дори равенството днес обаче биха гарантирали на Гарет Бейл и компания второто място в подреждането и място сред поставените по време жребия за баражите, което не е без значение.

Евентуалната загуба пък би означавала по-тежък съперник още в 1/2-финалите на баражите за Световното първенство през месец март 2022 година.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Националките ни по бокс със съвместен лагер с Алжир
Националките ни по бокс със съвместен лагер с Алжир
Първите трима българи отпаднаха на старта на Световното по карате
Първите трима българи отпаднаха на старта на Световното по карате