НОВИНИ

Гарет Саутгейт: Нямам идея защо бяхме освиркани

Гарет Саутгейт
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
11:34, 05.06.2022
Чете се за: 02:22 мин.
Спорт
Слушай новината

Селекционерът на Англия Гарет Саутгейт разкри, че не знае причината, поради която футболистите му бяха освиркани при колениченето преди двубоя с Унгария в Лигата на нациите.

"Трите лъва" отстъпиха с 0:1 след гол от дузпа на Доминик Собослай.

“Знаехме, че мачът ще е труден. И преди сме имали тежки сблъсъци с унгарците, но това не важи само за нас. Защитата им е много организирана. Равенството щеше да е справедливо, но не направихме достатъчно, за да спечелим”, сподели той след загубата.

Според него високата температура в Будапеща е повлияла на играта на възпитаниците му.

"Липсваше ни острота. Причината се крие повече в топлото време, отколкото в умората от дългия сезон. Не бяхме се събирали от три месеца, имаме само три мача за половин година. Разочаровани сме, защото ако искаме да постигнем нещо голямо на Мондиал 2022, трябва да печелим подобни мачове", каза още Саутгейт.

Той коментира и освиркванията от страна на някои привърженици на Унгария в момента, когато англичаните коленичиха в знак на протест срещу расовата несправедливост.

"Опитваме да покажем позицията си на света. Нямам идея защо бяхме освиркани за този жест. Младите може би не разбират защо го правят, тъй като са повлияни от възрастните. Всички знаят в какво вярваме ние и какво защитаваме. Атмосферата беше доста приятелска, когато пристигнахме на стадиона, но не беше такава, когато коленичихме. Трябва да кажа обаче, че чувам подобни неща и на някои наши стадиони. Точно затова ще продължим да заявяваме позицията си заедно като отбор", добави бившият защитник.

Това бе първи успех за "маджарите" над именития си съперник от 1962 година насам.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пловдив е домакин на международен фестивал на художествената самодейност
Пловдив е домакин на международен фестивал на художествената самодейност
Няколко експлозии разтърсиха Киев сутринта
Няколко експлозии разтърсиха Киев сутринта