НОВИНИ

Гарет Саутгейт пое отговорността за провала при дузпите

гарет саутгейт пое отговорността провала дузпите
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
09:41, 12.07.2021
Чете се за: 02:00 мин.
Спорт
Слушай новината

Селекционерът на Англия Гарет Саутгейт заяви, че той е взел решението тийнейджърът Букайо Сака да изпълни последната пета дузпа при поражението от Италия в неделния финал на Евро 2020.

Домакините, играещи в своя първи голям международен финал от 1966-а насам, отстъпиха с 2:3 при дузпите, след като преди това срещата завърши при равенство 1:1 в редовното време и продълженията на „Уембли“.

Саутгейт вкара от резервната скамейка и Джейдън Санчо и Маркъс Рашфорд дълбоко в продълженията, за да изпълнят впоследствие дузпи, като и двамата се провалиха, а Англия пропусна да материализира ранното си предимство от попадението на Люк Шоу.

„Аз избрах изпълнителите. Невероятно разочарован съм да не отидем още една крачка напред. Решихме да направим промените в края на мача, но губим или печелим заедно като отбор“, сподели той за ITV.

Крилото на Арсенал Сака, който имаше едва пет двубоя за „Трите лъва“ преди турнира, не успя да се разпише при последната пета дузпа, спасена от стража на Италия Джанлуиджи Донарума, след като Жоржиньо пропиля шанса да донесе титлата на „Скуадрата“.

„Това бе мое решение (б.ред; да даде дузпата на Сака). Работихме с тях на тренировка. Беше хазартен ход“, призна Саутгейт, който пропусна ключовия наказателен удар, когато англичаните загубиха в полуфиналите на Евро 96 от Германия на домашна земя.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Как са гласували българите в Гърция
Как са гласували българите в Гърция
При 100% обработени протоколи в Хасково ГЕРБ-СДС са първа политическа сила
При 100% обработени протоколи в Хасково ГЕРБ-СДС са първа политическа сила