НОВИНИ

Тъгата в очите на Букайо Сака и англичаните (Снимки)

тъгата очите букайо сака англичаните снимки
bnt avatar logo
от БНТ
08:50, 12.07.2021
Чете се за: 02:10 мин.
Спорт
Слушай новината

55 години болка, най-мъчителният удар, геройският провал. Всичко това важи с пълна сила за Англия след финала на Евро 2020. „Трите лъва“ никога, никога, никога не са били по-близо до трофея „Анри Делоне“.

Лицето на Букайо Сака след последната дузпа на „Уембли“ изразяваше онова, което всички привърженици почувстваха. След последния съдийски сигнал всички очи бяха насочени към победителите, но как преживяха неуспеха англичаните?

Гарет Саутгейт се опита да успокои 19-годишния футболист след пропуснатия последен удар от „бялата точка“. Сълзите в очите на Сака не стихнаха дълго време, въпреки че получи подкрепата от своите съотборници.

Джанлуиджи Донарума спаси може би най-важната дузпа в своята кариера, за да короняса „Скуадрата“ насред „Уембли“.

Футболистите на Англия останаха с разбити сърца на терена. „Трите лъва“ получиха медалите за второто място, най-болезненото на подобен спортен форум. Но в крайна сметка, отборът загуби от най-добрия отбор на Европа.

Освен Букайо Сака, много тежко преживяха отпадането Маркъс Рашфорд и Джейдън Санчо, които също пропуснаха да отбележат от дузпа. Забележително е, че и тримата, които не успяха да вкарат наказателните удари са между 19 и 22 години.

На следващата сутрин горчивината за всички на Острова ще е същата. Дори още по-дълбока. Махмурлукът ще бъде жесток, а спомените тъжни.

Така, след толкова много болка и сълзи, Англия ще трябва да почака поне още 16 месеца, за да може отново да се бори за своята чест на голям футболен форум.

Снимки: БГНЕС

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Какъв ще е следващият парламент - коментар на Боряна Димитрова и Андрей Райчев
Какъв ще е следващият парламент - коментар на Боряна Димитрова и Андрей Райчев
Хаджигенов: Голямата новина е, че ГЕРБ приключи
Хаджигенов: Голямата новина е, че ГЕРБ приключи