НОВИНИ

Георги Дерменджиев: Показахме, че имаме голям потенциал

Старши-треньорът на Лудогорец Георги Дерменджиев не скри задоволството си от победата с 3:0 над Локомотив Пловдив в среща от предпоследния кръг на първенството.

Георги Дерменджиев
Снимка: Startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ
21:55, 22.05.2024
Чете се за: 02:45 мин.
Спорт
Слушай новината

Старши-треньорът на Лудогорец Георги Дерменджиев не скри задоволството си от победата с 3:0 над Локомотив Пловдив в среща от предпоследния кръг на първенството. Минутки след последния съдийски сигнал разградчани получиха за рекорден 13-ти пореден път трофея за шампион на България. С успеха тази вечер Лудогорец „забрави“ за пораженията от Ботев Пловдив във финала за Купата (2:3) и Черно море във Варна (0:4).

„Да, доволен съм от реакцията след загубата от Черно море. Знаете, че отборът има голям потенциал и той го показа точно в този мач, точно пред очите на собствениците. Искам да поздравя ръководството, искам да поздравя играчите и моите колеги, треньорите. А също така и играчите за това, което направиха когато бяхме заедно“, бяха първите думи на Дерменджиев.

„Тези хора, които са изиграли цялото първенство и са спечелили тези мачове, трябва и да завършат. Това е моето мнение. Затова и решихме, че няма да пускаме резерви или хора от втория отбор“, добави треньорът на шампионите.

Дерменджиев стана шампион с Лудогорец за четвърти път и в своеобразната зала на славата изпреварва Ивайло Петев, който има три титли. Опитният специалист беше попитан къде поставя титла номер 4 на България, на което той отговори:

„Всички са много ценни за мен. Аз наистина най-вече съм доволен, че тази 13-а титла е факт. Поредна титла за Лудогорец и се надявам така и да продължи нашият клуб“, каза Дерменджиев.

„Аз се опитах да сплотя този колектив и всички са допринесли за резултатите и тази шампионска купа. Не искам да говорим отсега за европейските турнири, много е рано. И аз искам играчите да бъдат готови психологически. И те знаят, че нашата програма е готова от зимата за лятото. И контролите са готови, и знаем колко време имаме за подготовка. От много време го коментираме, говорим с тях, че трябва да направим максимума. И да достигнем в Европа колкото се може по-далеч. Защото това е един целогодишен труд и не бива да го пропиляваме“, каза в заключение Дерменджиев.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Александър Томаш: Клубът много сериозно трябва да се замисли целите си
Александър Томаш: Клубът много сериозно трябва да се замисли целите си
20-годишен шофьор се заби в спирка във Варна, четирима пострадаха (СНИМКИ)
20-годишен шофьор се заби в спирка във Варна, четирима пострадаха (СНИМКИ)