НОВИНИ

Георги Иванов загуби шансовете си да се бори за квота на олимпийската квалификация в Баку

Поражението на Иванов остави България без участник в решителните схватки в откриващия ден на надпреварата в Баку, които може да гледате днес от 17:00 ч. НА ЖИВО по БНТ 3 и на bntsport.bg!

Борил Гочев
от Борил Гочев
13:41, 05.04.2024
Чете се за: 02:15 мин.
Спорт
георги иванов загуби шансовете бори квота олимпийската квалификация баку
Слушай новината

Българският борец Георги Иванов отпадна в четвъртфиналите на европейската олимпийска квалификация в Баку, Азербайджан и по този начин пропусна първата си възможност да спечели квота за Игрите в Париж.

При дебюта си в класическия стил носителят на пояса "Дан Колов" стартира с успех в категория до 130 кг с технически туш срещу сърбина Борис Петрушич (10:0 т.), но впоследствие допусна поражение от азера Бека Канделаки.

Роденият в Грузия борец, който наскоро спечели бронз на европейското първенство в Букурещ, доминираше в хода на схватката срещу Иванов и в крайна сметка се наложи след по-малко от две минути на тепиха с техническо превъзходство - 9:0 точки.

Така Георги Иванов, който доскоро се състезаваше при свободняците и се превърна в едва вторият роден състезател в съвременната история на борбата у нас, който сменя стиловете, отпадна от надпреварата и поне засега загуби шансовете си за олимпийска квота.

Българинът все пак ще получи още един шанс да намери място на Игрите в Париж по време на световната квалификация в Истанбул между 9 и 12 май.

По този начин, за съжаление, откриващият ден в Баку приключи без успех за родната борба, тъй като по-рано днес Стоян Кубатов (77 кг) и Абу-Муслим Амаев (67 кг) отпаднаха в осминафиналите на своите категории при класиците и останаха далеч от битките за визи за Париж 2024.

Решителните схватки в класическия стил може да гледате днес от 17:00 ч. НА ЖИВО по БНТ 3 и на bntsport.bg!

Българското участие на европейската олимпийска квалификация Азербайджан продължава утре с надпреварата при жените, в която ще бъде представени от Миглена Селишка (50 кг), Ирена Бинкова (53 кг), Евелина Николова (57 кг), Биляна Дудова (62 кг), Мими Христова (68 кг), Ванеса Стоянова (76 кг).

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
На първо четене: НС одобри великденски добавки за най-бедните пенсионери
На първо четене: НС одобри великденски добавки за най-бедните пенсионери
Байерн Мюнхен се разделя със своя дългогодишен технически директор
Байерн Мюнхен се разделя със своя дългогодишен технически директор