НОВИНИ

Георги Караманджуков: Титлата в България е приоритет за Лудогорец

георги караманджуков титлата българия приоритет лудогорец
bnt avatar logo
от БНТ
13:11, 19.02.2023
Чете се за: 02:55 мин.
Спорт
Слушай новината

Спортният директор на Лудогорец Георги Караманджуков даде интервю за предаването "Арена спорт" по БНТ, в което говори за приоритетите пред разградчани оттук до края на сезона, както и за бъдещето на звездата на тима Кирил Десподов.

Пред БНТ Караманджуков сподели, че всички в клуба са останали доволни от успеха срещу Андерлехт в първия двубой от плейофите на турнира Лига на конференциите въпреки всички трудности пред наставника Анте Шимунджа.

"Постигнахме една добре победа, имайки предвид, че Андерлехт са много по-напред от нас чисто игрово, тъй като те подновиха първенството на 7 януари. Освен това ние имахме и контузени футболисти, трима бяха наказани, но въпреки това се справихме добре. Всяка една победа в Европа носи престиж, който Лудогорец успешно защитава вече 11 години", започна спортният директор на "орлите".

Един от ръководителите при разградчани разкри и дали клубът е готов да се раздели с голямата си звезда и капитан Кирил Десподов.

"Лудогорец е готов да се раздели с всеки, но не на всяка цена. Ако получим добра оферта и Кирил, и ръководството са съгласни, ние ще му дадем шанс да продължи развитието си в чужбина", сподели Караманджуков.

Спортният директор на Лудогорец коментира още, че приоритет пред отбора си остава спечелването на титлата в Първа лига.

"Приоритетът пред Лудогорец остава титлата на България, защото само тя дава място в квалификациите на Шампионската лига. През годините винаги сме искали да имаме по-силна конкуренция в българското първенство, защото това повишава и нашата класа. Да не забравяме обаче, че ние сме изиграли 10 мача повече сравнение с нашите преки конкуренти за титлата, а до края на първенството могат да станат и 16, което на практика си е един полусезон. Все някога и ние няма да станем шампион. Няма вечни клубове", заяви Георги Караманджуков.

Цялото интервю със спортния директор на Лудогорец вижте във видеото.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Министърът на финансите: Не се отказваме от еврото, новата ни цел е друга дата през 2024
Министърът на финансите: Не се отказваме от еврото, новата ни цел е друга дата през 2024
Силен вятър и временно понижение на температурите в понеделник
Силен вятър и временно понижение на температурите в понеделник