НОВИНИ

Станислав Иванов: Ако има повече търпение към младите, ще имаме повече успехи и с националния отбор

станислав иванов повече търпение младите имаме повече успехи националния отбор
bnt avatar logo
от БНТ
12:49, 19.02.2023
Чете се за: 03:02 мин.
Спорт
Слушай новината

Футболистът на Арда Кърджали Станислав Иванов гостува в предаването "Арена спор", за да разкаже как се чувства след завръщането си в българското първенство и да сподели защо по-младите футболисти у нас не получават шансове за изява.

Иванов, който прекара два сезона в американския Чикаго Файър разкри, че се чувства добре в Арда и допълни, че в действителност е бил близо до завръщане в юношеския си клуб Левски.

"Чувствам се добре, тепърва трябва да наваксвам с подготовката на отбора. Получи се хубава победа срещу Локомотив Пд. Отборът наистина игра много добре. Харесва ми, че в Арда се взеха добри български футболисти, предимно млади футболисти, и има конкуренция. Въпрос на време е да вляза в кондиция и да покажа какво мога", започна Станислав Иванов.

"Имаше вариант и да се върна в Левски, но не се случи. Причините няма да ги кажа, за да не се получат някакви интриги", сподели юношата на "сините".

Бившият младежки национал коментира и дали вижда промяна в българското първенство за двете години, през които той бе далеч от него.

"Не смятам, че има някаква голям разлика. Тази година обаче има борба за титлата, а това отдавна не се е случвало. Това е хубаво за всички отбори, защото така се вдига нивото и дано всяко следващо първенство да става все по-силно", заяви футболистът на Арда.

Станислав Иванов призова още и за повече търпение към младите футболисти, защото според него това е ключът към бъдещите успехи на националния отбор, както и към вдигането на нивото в Първа лига.

"Преходът между юношеския и мъжкия футбол е доста труден. Най-важно е треньорите да имат повече вяра в българските футболисти и да им имат доверие. Проблемът е, че дори в юношеските отбори се искат резултати, а не се гледа развитието на играчите. Ако има повече търпение към младите, сигурен съм, че ще имаме повече успехи и с националния отбор, а и първенството ще бъде по-силно", коментира юношата на Левски.

Цялото интервю със Станислав Иванов гледайте във видеото.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Макрон иска Русия да загуби войната, но не и да бъде "смазана"
Макрон иска Русия да загуби войната, но не и да бъде "смазана"
Наско Сираков се преклони пред паметника на Васил Левски
Наско Сираков се преклони пред паметника на Васил Левски