НОВИНИ

Георги Лозанов: Появява се ново разделение в обществото - между излекувани и уплашени

bnt avatar logo
от БНТ
22:18, 27.11.2020
Чете се за: 00:43 мин.
У нас

Превръща ли се разделението в обществото между привърженици и противници на мерките в омраза? Според Георги Лозанов спорът за мерките отминава, защото повечето хора се срещнаха с вируса, той престана да бъде някаква абстракция и започна да става една всекидневна, доста травматична съдба.

"Появява се обаче едно друго разделение - това е разделението между тези, които са прекарали вече болестта и се чувстват неуязвими, и тези, които продължават да се плашат, че това може да им се случи и да има последици. Това е едно разделение социално, което е все още трудно да прогнозираме по какъв начин ще създаде вътрешни конфликти в обществото, по какъв начин ще има сблъсък между тези две групи", коментира в "Панорама" Георги Лозанов.

Тези, които са преболедували, ще искат да живеят както преди, докато тези, които не са, ще искат обществото да ги предпази. "Това ни предстои и не е никак лесно преодолимо социално деление", подчерта Лозанов.

Според него политиката не е реагирала адекватно и не би могла да реагира адекватно: "Политиката трябваше да стане арбитър, дори Бойко Борисов лично, на медицински спорове и накрая той да каже кой е прав и кой е крив между експерти, които самите не могат да стигнат до консенсус".

Вижте целия разговор във видеото.

Гледайте още теми от "Панорама"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Процедурата по закупуване на медицински хеликоптер за спешната помощ е в ход
Процедурата по закупуване на медицински хеликоптер за спешната помощ е в ход
Наука онлайн – един ученик в новия свят
Наука онлайн – един ученик в новия свят