НОВИНИ

Съботното утро ще е студено с температури под нулата

bnt avatar logo
от БНТ
21:04, 27.11.2020
Чете се за: 00:57 мин.
У нас

През нощта ще бъде почти тихо и на места около река Дунав и в котловините на Югозападната България ще се образува мъгла, която ще се задържи до към обяд утре.

Съботното утро ще е студено с температури под нулата, а през деня ще са между 8° и 13°. В голяма част от страната денят ще започне със слънце, но до вечерта над много райони ще се заоблачи. В Дунавската равнина и източните райони временно ще духа слаб до умерен вятър.

Заоблачаването от север-северозапад постепенно до вечерта ще обхване и повечето планински райони. Температурите по високите върхове ще са около и малко под нулата, а през деня в курортите ще е от 10 до 15 градуса, на Алеко - около 5 градуса. Ще духа предимно умерен вятър.

Балканите остават под влияние на област от високо атмосферно налягане. Над планинските райони ще бъде предимно слънчево, докато в равнините и котловините ще се задържи облачно и мъгливо.

На Пиринейския полуостров, островите Корсика и Сардиния ще има краткотрайни валежи от дъжд, интензивни в Източна Испания. Над Западна Европа облачността ще е значителна и на отделни места във Великобритания и крайните северозападни райони на Франция ще превали. Сняг ще вали в Северна Норвегия, по-голямата част от Европейска Русия, Полша и Украйна. Предимно слънчево ще е над повечето райони от Централна Европа.

У нас в неделя сутрешните температури ще са с 2-3 градуса по-високи. Времето ще е облачно и над южните и източните райони ще превали слаб дъжд.

През нощта срещу понеделник и в понеделник ще започнат валежи от дъжд, които в Северна България и високите полета с понижението на температурите ще преминават в сняг, като ще се образува и тънка снежна покривка.

Във вторник и сряда ще е студено, в по-голямата част от страната минималните температури ще са между минус 8° и минус 3°, а максималните - между 0° и 5°.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Специално в "Панорама": Оксфордската ваксина и COVID-19 - има ли надежда
Специално в "Панорама": Оксфордската ваксина и COVID-19 - има ли надежда
Вандали разрушиха паметника на българите, загинали на кораба "Илинден" в Охрид
Вандали разрушиха паметника на българите, загинали на кораба "Илинден" в Охрид