НОВИНИ

Затварят моловете: Без големи опашки в последния ден за шопинг

Йоана Миланова
от Йоана Миланова
20:12, 27.11.2020
Чете се за: 00:49 мин.
У нас
Снимка: БГНЕС

От 23:30 ч. тази вечер влиза в сила затварянето на търговските центрове за три седмици. Очаква се то да продължи до 21 декември. Мярката съвпадна с "черния петък", обявен от много магазини в днешния ден.

В един от столичните молове тази вечер няма големи опашки пред магазините. Прави впечатление, че всички посетители са с маски и спазват мерките за безопасност. На входовете пред търговските обекти има дезинфектанти и е създадена вътрешна организация, за да не се допусне струпването на много клиенти. Част от магазините работят тази вечер с удължено работно време.

Промоции, бързащи клиенти, пълни пазарски чанти, лица с маски. Без струпвания на хора. Макар че е започнало обратното броене до затварянето на моловете, обстановката през деня изглеждаше спокойна за клиентите, но не и за работещите там.

Необходими покупки, а не промоционални предложения доведоха в магазините много от клиентите.

"Черен петък": Какви са съветите на специалистите при пазаруване?

Какво ще се случи с ваучерите, купени преди време, които важат например до празниците е въпрос, който си задават много хора.

Димитър Маргаритов - председател на КЗП: Това, което трябва да направят търговците в този случай, е да увеличат валидността на подобни ваучери с времето, за което важат заповедите за въпросните извънредни мерки, т.е. три седмици към този момент. Всичко друго би било некоректно.

Много магазини се ориентираха към онлайн търговията. А всеки, който пазарува от интернет и не е доволен от получения продукт, не трябва да забравя, че може да го върне в 14-дневен срок.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Любо Ганев бе избран за два поста в CEV
Любо Ганев бе избран за два поста в CEV
Никулден в Бургас тази година ще бъде отбелязан онлайн
Никулден в Бургас тази година ще бъде отбелязан онлайн