НОВИНИ

Президентът на КТ "Подкрепа": Критиките към бюджета са очаквани и нормални

bnt avatar logo
от БНТ
19:28, 27.11.2020
Чете се за: 01:03 мин.
У нас

Няма нищо по-важно от човешкия живот, така президентът на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов коментира в "Още от деня" въвеждането на по-строгите мерки за неразпространение на коронавируса и възможността те да се отразят много негативно на икономиката. По думите му, забавленията и удоволствията могат малко да почакат.

Относно критиките към бюджета за 2020 г. Манолов подчерта, че те са очаквани и нормални.

"Това е политическият механизъм и всеки има право да критикува. След време, когато нещата се обърнат, те ще критикуват другите. Във всичко това обаче трябва да има някаква мярка и трябва да има червени линии, които да не се прекрачват."

Според него не е било възможно да се направи нищо за предотвратяване на настоящата криза, тъй като просто лекари и медицински сестри не достигат. "Важно е сами да се пазим, да не стигаме до болниците и до аптеките".

Президентът Радев: Бюджетът е неадекватен на текущите реалности, новите мерки са пожарни и закъснели

Димитър Манолов определи действията на правителството като "панически" и допълни, че поради тази причина се допускат и грешки. Той обаче уточни, че "средата е неудобна за работа" и че на практика подобни действия и грешки са неизбежни.

"2021 година ще се окаже точно толкова тежка, колкото си я направим сами", заяви Манолов.

Според него някои от мерките, предвиждани от правителството са добри и работят, има други, които към момента не са включени.

Премиерът Борисов отговори на критиките на Радев за бюджета

Той отбеляза, че за да има пари обаче, те трябва да дойдат отнякъде.

"С 10% корпоративен данък и с 10% подоходен данък - и това не заслужаваме, което получаваме. Ако не са европейските пари, ние ще умрем като кучета. И това са въпроси, които много отдавна биват замитани под чергата."

Манолов не изключи възможността да има "зима на недоволството" и заради големите сметки за ток, които ще започнат да идват, както е не е ясно какво ще стане с енергийната система.

Вижте целия разговор във видеото.

Гледайте повече от "Още от деня"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Тръмп готов да напусне Белия дом, но при едно условие
Тръмп готов да напусне Белия дом, но при едно условие
Навални призова ЕС за санкции срещу руските олигарси
Навални призова ЕС за санкции срещу руските олигарси