НОВИНИ

ГЕРБ определи критиките на президента като безпочвени и празни приказки

Десислава Маркова
от Десислава Маркова
17:55, 27.11.2020
Чете се за: 01:15 мин.
У нас

От ГЕРБ не приемат нито една от критиките на президента. Определят ги като безпочвени и празни приказки. Увериха, че бюджетът е добър и правят всичко възможно с мерките, които взимат, да се помогне в пандемията.

Вицепремиерът Томислав Дончев не разбира кого обслужва президентът с чертаенето на апокалиптични сценарии. Определи поведението на Румен Радев като технология за трупане на политически дивиденти.

Томислав Дончев - вицепремиер: Да критикуваш е изкуство. Това означава да си толкова добър да напипаш същината на проблема. Да формулираш критиката по най-добрия начин, с оглед това да произведе ефект. Но алгоритъмът, където просто казваш обратното на това, което се случва, няма нищо общо с това изкуство. Да припомня - и двата щама на коронавируса са опасни - и шипченския и софийския. И двата щама са опасни.

От кабинета съжаляват, че днес, когато трябва да се мисли как да се помогне на хората, бизнеса, лекарите, се налага да коментират думите на човек, който 4 години не е предложил нищо, освен критики.

Президентът Радев: Бюджетът е неадекватен на текущите реалности, новите мерки са пожарни и закъснели

Деница Сачева - министър на труда и социалната политика: Ние чуваме непрекъснато критики за мерките, които предлагаме, но нито веднъж не чухме нищо конкретно, не чухме конкуренция на нито една от нашите идеи. Затова считаме, че това е поредното политическо заяждане, което няма интерес да бъде в интерес на гражданите.

Не приемат критиките на държавния глава и по отношение на бюджета. Казват, че е насочен към хората и предлага много социални мерки.

Томислав Дончев - вицепремиер: Че бил бюджет "след мен и потоп" звучи цветно, звучи интересно, но не се потвърждава от данните на нито една международна финансова институция.

Управляващите нарекоха спекулации думите на Румен Радев, че хората няма да могат да получат пари преди празниците.

Деница Сачева - министър на труда и социалната политика: Още от понеделник може да започне кандидатстването. Тези, които бяха затворени от 28 октомври, ще могат да получат своите пари до 12 декември. Ще направим всичко възможно колкото може повече хора да получат парите си преди Коледа.

Дончев анонсира и подготвянето на нова схема за подкрепа за бизнеса за поне 170 млн. лв. Пострадалите бизнеси ще могат да получат помощ от държавата, която да е определен процент от оборота. Подробностите ще станат ясни в понеделник.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пенсионер от Ямбол изобрети иновативно тоалетно казанче
Пенсионер от Ямбол изобрети иновативно тоалетно казанче
Скандал с полицейско насилие във Франция
Скандал с полицейско насилие във Франция