НОВИНИ

Костадин Ангелов: Имаме достатъчно лекари и сестри

Мая Димитрова
от Мая Димитрова
20:25, 27.11.2020
Чете се за: 00:35 мин.
У нас

Според здравния министър Костадин Ангелов у нас има достатъчно лекари и няма необходимост да искаме помощ от друга държава. По думите му страната ни се справя с COVID епидемията.

Министър Ангелов отново напомни, че когато има ваксина, тя ще бъде безплатна и доброволна за населението, както и че има изготвен план за ваксиниране на рисковите групи.

Здравният министър препотвърди: Ваксините срещу COVID-19 ще бъдат безплатни и доброволни

проф. Костадин Ангелов: В момента в страната има достатъчно лекари и сестри, които могат да се справят с тази епидемия. На места има недостиг, но той се компенсира както с лекари стажанти, студенти по медицина, лекари командировани. А и като се замисля какво става в страните около нас, не знам коя държава би дала в момента лекари пулмолози и инфекционисти, при положение, че състоянието на всички системи в света е едно и също.

Държа смело да подчертая и най-отговорно, че нашата страна, случващото се в България по нищо не се отличава от случващото се в другите европейски страни, както в организационен план, така и по отношение на постигнатите резултати.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Редица държави със стъпки към ваксинирането срещу COVID-19
Редица държави със стъпки към ваксинирането срещу COVID-19
Опасно мръсен въздух на много места в страната и днес
Опасно мръсен въздух на много места в страната и днес