НОВИНИ

Георги Марков: Унгария няма да спре доставките на газ от Русия

bnt avatar logo
от БНТ
19:11, 10.04.2022
Чете се за: 02:02 мин.
По света
Слушай новината

"Всеки опит за натиск от Европа води до вдигане на резултата на Виктор Орбан. Унгарците са непокорни. Унгария няма да спре доставките на газ от Русия", заяви в "Говори сега" бившият конституционен съдия Георги Марков.

Виктор Орбан спечели изборите в Унгария с внушителна преднина пред цялата обединена в едно опозиция и каза, че ще плаща газа в рубли. Победата му дойде и въпреки дългогодишните критики на Европейския съюз, отнасящи се до разпределянето на обществени поръчки в Унгария, конфликти на интереси, имиграционната политика, независимостта на съдебната власт и ограниченията върху свободата на медиите.

Затова веднага след победата Европейската комисия задейства процедурата по спиране на евросредствата за страната. Това обаче не попречи на Орбан да пожелае да бъде медиатор в разговорите на Москва с членовете на Минската група – Германия, Франция и Украйна.

"За първи път в годините на прехода една партия успя да мине 3 милиона избиратели. Унгария е една много сигурна за живеене държава, тук няма миграция. Орбан е успешна нелиберална демокрация", коментира Георги Марков.

От специалните ни пратеници: Как се развива изборният ден във Франция?

По думите му голямата изненада на изборите във Франция е Земур.

"Льо Пен вероятно ще опонира на Макрон, ще има малка разлика между двамата, ще има интересен балотаж. Руска намеса при изборите в Унгария и Франция е абсурдна и изключена", каза още Георги Марков.

Вижте целия разговор във видеото.

Гледайте повече теми от "Говори сега"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Арда и ЦСКА 1948 поделиха точките след здрава битка в Кърджали
Арда и ЦСКА 1948 поделиха точките след здрава битка в Кърджали
Победно начало за Адриан Андреев на "Чалънджър" в САЩ
Победно начало за Адриан Андреев на "Чалънджър" в САЩ