НОВИНИ

Георги Миланов: Има голямо израстване в Левски, ще се опитаме да влезем в Европа

георги миланов голямо израстване левски опитаме влезем европа
bnt avatar logo
от БНТ
14:43, 13.03.2022
Чете се за: 03:20 мин.
Спорт
Слушай новината

Футболистът на Левски Георги Миланов даде интервю за предаването "Арена спорт", в което говори за израстването на клуба, предстоящи двубой срещу Лудогорец и дали самият той ще остане в отбора и след края на сезона.

Миланов сподели, че очаква труден мач срещу лидера в класирането Лудогорец, но въпреки това изрази надежда, че той и неговите съотборници ще си тръгнат като победители от двубоя в Разград.

"Този Лудогорец е много по-добър от миналата година. Имат доста голяма конкуренция и много добри футболисти в атака. Ще ни бъде много трудно на техния стадион. При нас обаче има голямо израстване като колектив. Имаме млади момчета с добри чужденци. Надявам се да победим", коментира седмицата на "сините".

Футболист №1 на България за 2012 година разкри още, че е много близо и до подписването на нов договор с Левски.

"Това зависи и от двете страни. В момента съм щастлив. Моята първа амбиция беше да се възстановя и да започна да играя добре, за да радвам феновете. Това е най-важното за мен. Договорът е най-лесното нещо. Не мога да влизам в детайли. Моята работа е на терена, а когато има нещо официално клубът ще го обяви. В момента искам да вкарвам голове и да радвам феновете на Левски. Ще се опитаме да се класираме за Европа. Това е голямата цел. Когато аз дойдох в клуба, минавахме през много слаб период, но в момента израстваме и затова ще бъда много щастлив, ако се класираме за Европа", сподели юношата на Литекс.

Накрая Георги Миланов сподели, че за него връзката между футболистите, треньора Станимир Левски и привържениците на Левски е най-големият коз за израстването на клуба.

"В момента сме в поредица от 8-9 мача без загуба, а това е много важно за младите футболисти. Важно е да показваме постоянство. В някои от първите двубои не изиграхме перфектни мачове, но вече се вижда едно ядро и победите започнаха да идват. За един голям отбор е много важно, когато не е на сто процента да побеждава. В момента най-големият коз на Левски е връзката между футболистите, треньора и феновете. Ние всички сме едно цяло. Треньорът е достатъчно опитен и ни вдъхва самочувствие и увереност. Работим много, а подкрепата на феновете ни помага да се развиваме като отбор", завърши футболистът на "сините".

Автор: Бюлент Мюмюнов

Цялото интервю с Георги Миланов гледайте във видеото

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кимия Ализаде: Радостна съм, че мога да вдъхновявам поколенията момичета и жени да се занимават с бойни спортове
Кимия Ализаде: Радостна съм, че мога да вдъхновявам поколенията момичета и жени да се занимават с бойни спортове
Пиерос Сотириу: Целите са ни шампионската титла и Купата на България
Пиерос Сотириу: Целите са ни шампионската титла и Купата на България