НОВИНИ

Пиерос Сотириу: Целите са ни шампионската титла и Купата на България

пиерос сотириу целите шампионската титла купата българия
Снимка: ПФК Лудогорец
bnt avatar logo
от БНТ
14:12, 13.03.2022
Чете се за: 03:07 мин.
Спорт
Слушай новината

Голмайсторът на Лудогорец Пиерос Сотириу разкри за предаването "Арена спорт", че основните цели пред разградчани са спечелването на 11-та поредна титла в България и триумф в Купата на България.

Кипърският нападател сподели и какво очаква от предстоящото дерби срещу Левски днес от 17.45 часа.

"Предстои ни труден двубой срещу Левски. За нас всеки мач е като финал. В оставащите мачове докрая на сезона трябва да спечелим максимален брой точки и сблъсъкът с Левски не прави изключение", коментира футболистът на "орлите".

Сотириу, който през сезонa има 15 гола в първенството, заяви, че за момента това е най-добрият сезон в кариерата му и допълни, че принос за това има и бързата му адаптация в Лудогорец.

"В момента това е най-добрият ми сезон. Често се връщам назад към миналото и правя сравнение с предишните отбори, в които съм играл. Например, когато играех за Апоел (Никозия) най-доброто ми постижение за един сезон бяха 21 гола и сега се надявам, че ще го подобря. Винаги искам още. Смятам, че се адаптирах много бързо в Лудогорец. Според мен причината е, че българското и кипърското първенство много си приличат, а и двете страни са много близки като култура. За мен не беше проблем да свикна с изискванията", сподели голмайсторът.

Кипърският национал изрази мнение, че "орлите" са започнали много силно пролетния дял от шампионата и обяви, че целите пред клуба са две - шампионската титла и Купата на България.

"Мисля, че започнахме да играем много силно след подновяването на първенството. Новият треньор наложи нови идеи. Първи сме в шампионата, а и ще играем на 1/2-финал за Купата срещу Левски. Двете основни цели са ни да станем шампиони и да спечелим Купата на България", заяви Пиерос Сотириу.

Накрая той коментира и ситуацията с военните действия в Украйна и ситуацията там се отразява не съотборника му в Лудогорец Игор Пластун.

"В Украйна се случват ужасни неща. Имаме съотборник от тази страна - Пластун. Личи си, че е много притеснен. Ние го подкрепяме. Той ни каза, че семейството му е там. Просто не е за вярване, че в 21 век може да има война. Молим се за хората в Украйна", завърши нападателят на Лудогорец.

Автор: Андрей Кючуков

Цялото интервю с Пиерос Сотириу гледайте във видеото

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Георги Миланов: Има голямо израстване в Левски, ще се опитаме да влезем в Европа
Георги Миланов: Има голямо израстване в Левски, ще се опитаме да влезем в Европа
НАП извършва проверки и наблюдение над големи производители на олио
НАП извършва проверки и наблюдение над големи производители на олио