НОВИНИ

Евгений Сердюк: На терена мисля за играта, а когато се прибера мисля за семейството си

евгений сердюк терена мисля играта прибера мисля семейството
bnt avatar logo
от БНТ
13:51, 13.03.2022
Чете се за: 03:00 мин.
Спорт
Слушай новината

Украинският нападател на Черно море Евгений Сердюк говори за предаването "Арена спорт", коментирайки случващото се в неговата родна страна, семейството му и как се справя с цялото това напрежение, когато трябва да излезе на терена.

Сердюк разкри, че се опитва във всяка една възможна минута да поддържа връзка със своето семейство и че в момента се опитва да ги доведе в България.

"В Донецка област е баба ми по майчина линия, както и баба и дядо по бащина линия, а брат ми, заедно с майка ми и баща ми, се опитват да пресекат границата. Не зная точно къде се намират, не ми казват, искат първо всичко да мине добре. Мисля, че опитват да влязат в Румъния или в Полша. Днес отново се чух с тях. Всеки ден, всеки час и всяка минута се опитвам да се чуваме и да поддържаме някаква връзка", заяви Сердюк.

Играчът на "моряците" коментира още и колко е трудно за него да се събере преди всеки един мач.

"Трудно е, но трябва да намираме сила и вяра в себе си да продължаваме напред, да пазим Украйна и да показваме какво се случва там. Отборът много ми помага, за да се събера преди мач. Съотборниците ми, треньорът - всички ми помагат. Аз съм професионалист и веднага отхвърлям от себе си тези мисли, когато изляза на терена. По време на мача аз съм напълно съсредоточен върху играта, върху това да помагам на своите съотборници и да постигнем резултати, а след това, когато се прибера вкъщи, мисля за семейството си", сподели нападателят на Черно море.

Накрая Евгений Сердюк призова за спиране на военните действия в Украйна и допълни, че повече не може да гледа какво се случва в неговата родина.

"Просто Путин да се спре и да не прави това. Влиза на чужда територия и създава хаос. Нагледах се на достатъчно снимки и видеа и повече не мога. Затова искам да доведа семейството си тук, за да не им се случи нещо. За последно бях в Украйна през декември в паузата от шампионата. Никой там тогава не вярваше, че ще се случи подобно нещо, макар че от пет месеца Путин разказваше как ще влезе в страната", завърши украинският голмайстор.

Автор: Деян Михайлов

Цялото интервю с Евгений Сердюк вижте във видеото.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
НАП извършва проверки и наблюдение над големи производители на олио
НАП извършва проверки и наблюдение над големи производители на олио
Спасители помогнаха на група туристи, замръкнали под връх Руен в Осогово
Спасители помогнаха на група туристи, замръкнали под връх Руен в Осогово