НОВИНИ

Слънчево време утре, температурите ще се повишат

Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
12:30, 13.03.2022
Чете се за: 02:00 мин.
У нас
Слушай новината

С доста ниски температури започна днешният ден, минус 14 беше тази сутрин в Смолян, минус 11 в София, минус 8 в Стара Загора. Дневните температури обаче ще се повишат и максималните днес ще са между 4° и 9. Oт север облачността ще продължи да се увеличава, но ще е почти без валежи. Ще духа слаб, предимно северозападен вятър.

Утре сутринта отново ще е студено с минимални температури между минус 9° и минус 4°, малко по-високи по Черноморието и покрай Дунав. Времето ще е предимно слънчево. Дневните температури още ще се повишат и максималните ще са между 6° и 11°, по морския бряг около 5 - 6 градуса. Облачността ще е променлива, след обяд по-често значителна, но ще е почти без валежи. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър.

Над планините ще е предимно слънчево. Температурите още ще се повишават и максималната на 1200 м ще е около 0°, над 2000 м - минус 6°. Ще духа до умерен вятър от север-североизток. Опасността от лавини извън обработените писти в ски курортите остава висока.

Над по-голямата част от Западна Европа облачността ще е значителна и ще превалява дъжд. Над средноевропейските страни ще бъде слънчево, на места със сутрешни мъгли. Над по-голямата част от Източна Европа ще е облачно и с превалявания от сняг.

У нас във вторник ще е предимно слънчево, но от северозапад ще започне увеличение на облачността и в сряда ще превали дъжд. Ще започне да нахлува и студен въздух. На места в Северна България дъждът ще се примесва със сняг. През следващите дни ще е студено и ветровито, ще има и слаби валежи от сняг.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Велизар Димитров: Надявам се час по-скоро военните действия в Украйна да спрат
Велизар Димитров: Надявам се час по-скоро военните действия в Украйна да спрат
Рали на високи токчета в Благоевград
Рали на високи токчета в Благоевград