НОВИНИ

ГЕРБ кани “Демократична България” за консултации

Александър Марков
от Александър Марков
11:19, 21.04.2021
Чете се за: 04:02 мин.
У нас
Слушай новината

ГЕРБ ще изпрати писмо с покана за консултации до "Демократична България" още днес, заяви премиерът в оставка и лидер на партията Бойко Борисов, минути след като беше изписан от болница. Утре такава покана ще бъде изпратена и до "Има такъв народ". Ако кабинет не бъде сформиран, ГЕРБ са готови да подкрепят правителство на новото мнозинство, стана ясно още от думите му.

Писмо с покана за консултации ГЕРБ изпраща още днес на "Демократична България", заяви Борисов, и попита какво е общото между "Демократична България" и "Има такъв народ".

"Партията на Иван Костов днеска безусловно подкрепят партията на Слави Трифонов. А не най-голямата дясна европейска призната партия от всички. До вчера те бяха чалгари за тях. Нали те са умните и красивите. И изведнъж отиваме безусловно, но да са те - да не са ГЕРБ. Ние това искаме да се запомни за историята", заяви Бойко Борисов.

Напомни, че ГЕРБ сами внасят точка за Комисия, която да разследва случая Росенец.

"И както видяха, нали блъфират с Росенец. На против ето ние подкрепяме за Росенец. и внасяме. Аз вече на Слави Трифонов на мястото много щях да се плаша, защото ако е ти поставят никакви условия, това значи, че ти готвят капан. Аз съм им събрал попарата на Христо Иванов", каза Бойко Борисов.

Утре преговорният екип с Има такъв народ ще бъде от Даниел Митов, Любен Дилов-син и Калин Вельов. Обясни и взаимоотношенията си със Слави Трифонов.

"Той реши да прави партия, аз още не съм решил да правя шоу. - Какво ще правите, ако не Ви подкрепят? - Ако не ни подкрепят, днес с едните, утре с другите и следобяд ще върнем мандата или в петък сутрин най-късно", заяви Бойко Борисов, министър-председател в оставка и лидер на ГЕРБ.

На въпроса готов ли е да подкрепи правителство на малцинството или ще ходи на нови избори, заяви:

"Ако не поемат със 165 депутата управлението, ей това са страхливците, това са бъзльовците, това са безотговорниците. Ако не поемат да влачат каруцата", каза Бойко Борисов.

След като такова брутално мнозинство има в момента, 165 души, и за всички постове категорично заедно, монолитно гласуваха - някъде са се провели разговори.

Не е ясно дали ще подкрепи правителство на малцинството на новите партии.

"Няма по-лошо от непоискано добро да направиш на някого. Както аз след всички обиди, които изтърпях, ще пратя преговорни екипи. Ако някой иска да ги подкрепяме, ще изпрати след това при нас и аз ще се отнеса много отговорно и тогава освен Дани Митов, и аз ще отида на преговорите", заяви Бойко Борисов.

Отговори на Корнелия Нинова, че не е оказвал натиск върху Станишев да я махне.

"А, бе, я да си гледат работата в парламента. Кой го е казал? Тя Нинова казала вчера, че аз задкулисно със Станишев съм я сменил, аз за нея мра да стои", каза Бойко Борисов.

Ако има служебно правителство на президента, Борисов заяви, че ще влезе в политическата битка.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Отношенията Русия-Украйна - акцент в годишната реч на Путин
Отношенията Русия-Украйна - акцент в годишната реч на Путин
Байерн (Мюнхен) докосва девета поредна титла в Германия
Байерн (Мюнхен) докосва девета поредна титла в Германия