НОВИНИ

Жечо Станков: Надяваме се на конструктивен диалог с партиите в полза на гражданите

bnt avatar logo
от БНТ
08:18, 21.04.2021
Чете се за: 02:25 мин.
У нас
Слушай новината

Справедливо е ГЕРБ да предложи правителство, защото му е гласувано доверие, защото всеки четвърти, който е отишъл до изборната урна, е гласувал доверие на коалицията ГЕРБ-СДС.

Това заяви в "Денят започва" номинираният за министър на икономиката от ГЕРБ-СДС Жечо Станков. Надяваме се на конструктивен диалог в полза на гражданите, каза още той.

"Никога не съм претендирал за определени постове, а по-скоро знам какво бих направил, ако ми бъде гласувано това доверие. Номинацията за мен е лично е оценка за свършената работа през годините като зам.-министър в Министерството на енергетиката и благодаря както на премиера в оставка Борисов и на всички, които ми дадоха шанс да бъда част от този проектокабинет", заяви Станков.

Планът за устойчивост и възстановяване е нещото, върху което се концентрира политическото говорене като про и контра неговото внасяне, а никой не говори по същество, коментира още Станков.

"Тук са важни три основни насоки, по които работихме пред последните 9 месеца с колегите от другите министерства и които дават ясна перспектива. Единствено коалицията ГЕРБ-СДС се ангажира с мерки, свързани с енергийна ефективност към гражданите, защото това е дългосрочната мярка, с която ще повишим качеството им на живот. Ще намалим сметките им за електроенергия и ще удължим живота на сградите с продължаване на програмата за саниране. И то с ясни стъпки справедливо, не само за многофамилните жилищни сгради, а и за еднофамилните. Бизнесът също ще има достъп до мерки за саниране", изтъкна Станков.

Той отрече да има спешни промени в енергийните дружества. В което имаше обвинения от страна на лидера на БСП Корнелия Нинова. Всичко е следствие на процедура, обясни Станков. Засега той отрече да са получили отказ за подкрепа за номинирания кабинет.

Гледайте повече от "Денят започва"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Как с кражба на лични данни жена изтегли 40 000 лв. бързи кредити - коментар на експерти
Как с кражба на лични данни жена изтегли 40 000 лв. бързи кредити - коментар на експерти
Няма опасност за живота на детето, намерено тежко ранено във Враца
Няма опасност за живота на детето, намерено тежко ранено във Враца