НОВИНИ

ГЕРБ поиска оставката на Иво Христов от БСП, защото е нарекъл българите "инфантилни"

Вера Александрова
от Вера Александрова
10:38, 07.10.2020
Чете се за: 00:42 мин.
У нас
Снимка: Архив/БГНЕС

В декларация от парламентарната трибуна от ГЕРБ поискаха оставката на депутата от "БСП за България" проф. Иво Христов. Искането е по повод за изказване в телевизионно предаване, в което депотатът е нарекъл българите инфантилни.

От ГЕРБ настояват депутатите от БСП или да се разграничат от това изказване, или да поемат политическа отговорност за думите му. ГЕРБ ще сезират Комисията по етика по този случай.

Тома Биков - ПГ на ГЕРБ: Депутатът от БСП Иво Христов нарече българския народ инфантилно население. Това не е първият случай, в който г-н Христов се отнася пренебрежително към българските граждани. Преди три години той заяви, че 80% от българите са дебили... Призоваваме ръководството на ПГ на БСП да заеме ясна позиция по отношение на думите на г-н Христов, като или да се разграничи от тези квалификации или да поеме политическата отговорност за тях. Ще сезираме парламентарната комисия по етика, която да разгледа случая с г-н Христов.

Драгомир Стойнев, ПГ "БСП за България": Когато си обграден от тъпанари нито може да се прави политика, нито може да се правят реформи. Цитирам министър-председателя Бойко Борисов. Кой ще се извини за тези думи...т.е вие тъпанари ли сте, че не може да проведете реформи?! В парламента се позволява да има фокус върху едно изказване, извадено от контекста, а не да се съсредоточим върху реалните проблеми в страната.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Петр Келнер финализира сделката за bTV до седмица
Петр Келнер финализира сделката за bTV до седмица
ВАП сезира МОСВ и ДНСК да извършат проверка на строителни дейности в Синеморец
ВАП сезира МОСВ и ДНСК да извършат проверка на строителни дейности в Синеморец