НОВИНИ

ГЕРБ-СДС и областният управител на Варна в задочен спор за евакуацията на "Царевна"

евакуираните царевна моряци отправили донецк откъдето приберат дома
bnt avatar logo
от БНТ
12:58, 19.04.2022 (обновена)
Чете се за: 01:37 мин.
У нас
Слушай новината

От ГЕРБ-СДС-Варна отправиха критика към правителството относно евакуацията на моряците от кораба "Царевна". Според тях екипажът не е изведен по-рано, за да се пази корабът. Утре от партията ще внесат питане в Народното събрание дали е имало преговори от българска страна с Украйна и Русия, за да се избегнат всякакви спекулации.

"Ще искам подробен анализ с дипломатически писма и всички усилия, за да докажем това, което ние твърдим - а именно, че всъщност българското правителство не предприе абсолютно никакви действия и за това нещо си има причина. Причината е, че областният координатор на вече създадената политическа партия на промяната е собственик, заедно с Рубин Коцев, с областния управител, който е негов син. Така че всъщност причината да не се вземат мерки е да не се загуби този кораб. В тази връзка, всъщност, и реални действия няма извършени", каза Бранимир Балачев от ГЕРБ-СДС.

Областният управител на Варна Благомир Коцев заяви, че нито той, нито баща му са съсобственици във фирмата оператор на кораба "Царевна". Коцев подчерта, че в Търговския регистър името му фигурира като съдружник във фирма за корабен мениджмънт, която обаче от години не развива никаква дейност.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Още седем наши боксьори в битка за медали на европейското за младежи и девойки днес
Още седем наши боксьори в битка за медали на европейското за младежи и девойки днес
Левски ще посрещне Лудогорец пред пълни трибуни
Левски ще посрещне Лудогорец пред пълни трибуни