НОВИНИ

ГЕРБ за боклука в София: Умишлено изфабрикуван скандал от новите управляващи

васил терзиев заводът боклук село яна работи ефективно
bnt avatar logo
от БНТ
21:27, 02.01.2024
Чете се за: 02:20 мин.
У нас
Слушай новината

ГЕРБ обвини кмета на София Васил Терзиев и ПП-ДБ-СС в умишлено изфабрикуване на скандал покрай събирането и преработката на отпадъци в столицата.

По-рано днес от Столичната община публикуваха прессъобщение на сайта си, в което се казва, че Столичният завод за преработка на отпадъци работи много под капацитета си и произвежда два пъти по-малко RDF (гориво от твърди битови отпадъци), докато непреработеният боклук се трупа в депо, което се запълва много бързо. Поради това общината прогнозира криза с боклука в София до 2-3 години.

В позиция до медиите от ГЕРБ отвръщат, че това е "панически опит за замаскиране на скандалите, съпътстващи новото управление на столицата от ден първи", а целта е "фабрикуване на изкуствени скандали с цел притискане на политическите опоненти".

"Минаха повече от 60 дни, откакто Васил Терзиев и коалицията от партии спечелиха изборите в София. В този период се справиха успешно единствено с това да убедят всички в своята политическа немощ. И понеже не са способни да разрешат управленската криза, която сами създадоха в СОС, използват всяка възможност да манипулират общественото мнение, прибягвайки към целенасочено всяване на страх и създаване на изкуствени кризи", пишат от ГЕРБ.

Групата на ГЕРБ-СДС в Столична община призовава кмета на София и екипа му да вземат адекватни мерки за справяне както с управленската криза в столицата, така и за почистване на кварталите от счупени клони и преливащи контейнери.

Припомняме, че вече втори месец Столичният общински съвет не може да започне работа по същество, тъй като не си избира председател.

"Докато управляващите София не покажат, че могат да защитават интересите на жителите на столицата, ще имат яростна опозиция в наше лице", завършват позицията си ГЕРБ.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Тотнъм удължи договора на Папе Сар и се готви за първия си трансфер за зимата
Тотнъм удължи договора на Папе Сар и се готви за първия си трансфер за зимата
Българската фондова борса очаква повече инвеститори след приемането на еврото
Българската фондова борса очаква повече инвеститори след приемането на еврото