НОВИНИ

Германия срази Япония в мач с българска следа

Действащите световни шампиони стартираха убедително Олимпийските игри в Париж

bnt avatar logo
от Веселин Михайлов
16:30, 27.07.2024
Чете се за: 02:52 мин.
Спорт
Германия срази Япония в мач с българска следа
Снимка: FIBA
Слушай новината

Представителният тим на Германия стартира успешно на олимпийския турнир за мъже на Игрите в Париж. Актуалните световни шампиони надиграха Япония с 97:77 в мач от първия кръг в група Б. На закрития стадион „Пиер Мороа“ в Лил баскетболистите на Гордън Хърбърт държаха съдбата в ръцете си през огромна част от двубоя и по този начин се справиха с играчите на Том Ховас.

Мачът имаше и българска следа, тъй като Сандра Велчева-Хънт бе технически делегат. На 30 юли (вторник) германците ще срещнат Бразилия, а японците ще премерят сили с домакините от Франция.

Денис Шрьодер, Франц Вагнер и Даниъл Тайс направиха така, че символичните домакини първи да разберат какво е да си лидер в резултата. Макар че Юта Уатанабе и Юки Токаши дадоха поводи за оптимизъм на японците, Мориц Вагнер пое щафетата от своите съотборници и поведе германците към актив от 7 точки след 10 минути игра.

Айзък Бонга и Мориц Вагнер се превърнаха в главни действащи лица в началото на втората част, а преднината на Бундестим прехвърли двуцифрените изражения. Усилията на Руи Хачимура, Джош Хоукинсън и Уатанабе помогнаха на символичните гости да надигнат глава, но това не спря действащите световни шампиони да фиксират 52:44 в своя полза на голямата почивка.

Франц Вагнер и Шрьорер вдъхнаха поредна доза самочувствие на германския отбор, който при подновяването на играта се справи с рецитала на Хачимура и си върна двуцифреното преимущество. До края на третия период „самураите“ не успяха да отвърнат на предизвикателството и символичните домакини дръпнаха с 13 точки.

Франц Вагнер бе над всички за действащите световни шампиони с 22 точки и 6 борби. Даниъл Тайс записа 18 и 7 овладени под двата ринга топки, Мориц Вагнер завърши с 15 и 5 овладени под двата коша топки. Денис Шрьодер регистрира 13 точки и 12 асистенции, Айзък Бонга има 11 и 6 борби.

Руи Хачимура отвърна за "самураите" с 20 точки и 10 борби. Юта Уатанабе реализира 16 и 4 тройки, Джош Хоукинсън приключи с 13 точки и 11 овладени под двата ринга топки, Юки Кавамура остана с 11 и 7 асистенции.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Сестри Стоеви спечелиха първия си двубой на Игрите в Париж
Сестри Стоеви спечелиха първия си двубой на Игрите в Париж
Показателите за качество на въздуха в Гара Елин Пелин вече не надвишават нормите
Показателите за качество на въздуха в Гара Елин Пелин вече не надвишават нормите