Главният прокурор: Прокуратурата няма да бъде въвличана в дребни политически игрички

от БНТ
12:28, 09.07.2020
Чете се за: 00:40 мин.
У нас

Главният прокурор Иван Гешев коментира скандала с Христо Иванов и негови съпартийци, след като във вторник, при опит да стигнат до плажа в база "Росенец", те бяха спрени от охранители, за които президентът Румен Радев обяви, че са от НСО.

"Опитът на един неуспял политик да щурмува "зимния дворец", не беше успешен. Това е проблем на други институции", настоя обвинител №1.

Той заяви категорично, че прокуратурата няма да бъде въвличана в дребни политически игрички и допълни, че наближава изборна година, но по думите му сме в предизборна ситуация доста по-рано.

"Политиците правят най-доброто, но ако това е най-доброто – всеки да си прави изводите. Политиците не ме вълнуват – дали става дума за това лице с гумената лодка, за президента или министър-председателя", отсече Гешев.

Главният прокурор добави, че НСО е на подчинение на президента и ако има данни за престъпления, то прокуратурата ще работи, но какво се случва в НСО е работа на президента.

Главният прокурор коментира и темата с незаконния боклук. По думите му такава практика не може да бъде допускана никъде другаде в Европейския съюз.

"Законите са за всички и не е редно богатите да си мислят, че могат да си позволят всичко без последствия", заяви категорично Гешев.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Задържан е Пламен Узунов
Задържан е Пламен Узунов
Ким Клайстерс не се отказва от завръщането си, въпреки пандемията.
Ким Клайстерс не се отказва от завръщането си, въпреки пандемията.