НОВИНИ

Главният секретар на МВР: Очаква се прокуратурата да поиска постоянен арест за Габриела

Иззет е видеозапис, който не е лицеприятен, каза гл. комисар Живко Коцев

bnt avatar logo
от Теодора Зарева
08:40, 25.01.2024
Чете се за: 04:00 мин.
У нас
Слушай новината

"Убийството в "Драгалевци" е изключително тежко престъпление. Разследването е в начален етап и започва по сигнал на бащата на жертвата, тъй като е нямал връзка с него. Със следи за палеж, опит за заличаване на трупа, за унищожаване на автомобила. На Габриела е наложен домашен арест за момента, за да си гледа детенцето. Вече има заповед на директора на Дирекция "Социално подпомагане" на базата на доклад на отдел "Закрила на детето" - спрямо децата са наложени спешни мерки за защита и те са дадени за временно отглеждане на родителите на Пейо. Очаква се прокуратурата да поиска постоянно "задържане под стража" за Габриела. Иззет е и видеозапис, който не е лицеприятен в рамките на около 3 минути", заяви в "Денят започва" гл. комисар Живко Коцев, главен секретар на МВР.

Той обяви и, че има подозрения, че са замесени и други лица, като е образувано досъдебно производство за лично укривателство.

"Търсим в максимална степен да изясним обективната истина за мотивите, за броя на участниците, за всички лица, които са замесени в това брутално престъпление", допълни главният секретар на МВР.

Той уточни, че според анализите по всяка вероятност убийството е извършено в четвъртък на 18 януари вечерта, непосредствено след срещата на Пейо Пеев с неговата съпруга и нейната майка, като колата е открита в района на "Драгалевци" малко по-късно същата вечер.

Убийството на Алексей Петров

Относно убийството на Алексей Петров гл. комисар Живко Коцев поясни, че е добре подготвено, предварително планирано, жертвата е наблюдавана - изучаване на неговото поведение, начина на живот, маршрутите му.

"Разполагаме с доста улики и голям обем от факти, но не разполагаме с конкретно лице, което да привлечем в качеството на обвиняем. Няма данни нито за авторство, нито за поръчителство. Жената, която е придружавала Алексей Петров, е разпитвана", коментира главният секретар на МВР.

Акции в имоти на Васил Божков

"Когато се води разследване понякога се налага да се ограничават права. Налага се да се провеждат разпити и да се назначават експертизи, да се извършват следствени експерименти и претърсвания на адреси", заяви гл. комисар Живко Коцев.

Убийството в Цалапица

Главният секретар на МВР отбеляза, че миналата седмица Рангел Бизюрев е бил изправен пред съд.

"Първата съдебна инстанция е уважила искането за екстрадиция, надяваме се след обжалването съвсем скоро да го получим обратно, като срокът зависи от законодателството на Дания. Имаме уверение, че ще стане в максимално кратки срокове", подчерта гл. комисар Живко Коцев.

По думите му бързото намиране на 4-годишното дете, което се изгуби в гората край Радомир, е пример как трябва да действа МВР.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Яник Синер е на два мача от първия си голям трофей, ще успее ли обаче да се справи с Джокович
Яник Синер е на два мача от първия си голям трофей, ще успее ли обаче да се справи с Джокович
Криминален психолог: Обществото има нужда от създаване на среда на нетърпимост към насилието
Криминален психолог: Обществото има нужда от създаване на среда на нетърпимост към насилието