НОВИНИ

Гледайте развръзката на сериала "Вина", тази вечер е последният епизод на втория сезон

bnt avatar logo
от БНТ , Репортер: Станислава Христова
20:29, 24.03.2024
Чете се за: 03:47 мин.
У нас
Слушай новината

Броени минути до развръзката във втория сезон на сериалa на БНТ "Вина". Обществената телевизия е най-големият продуцент на телевизионно кино в България, като сериалът "Вина" е част от филмопроизводството на БНТ. Тази вечер в Сандански последният епизод ще бъде излъчен на голям екран в центъра на града, а зрителите ще имат възможност да проследят развръзката заедно с част от актьорите и екипа на сериала.

Атмосферата на площада е много празнична. Стотици фенове на сериала от цяла България пристигнаха в Сандански, всички имат възможност да изгледат сериала, докато се наслаждават на чаша вино от производители от региона. Някой са пропътували по 500-600 километра, за да видят на живо част от снимачните площадки и да изгледат последния епизод в компанията на екипа на „Вина“. Част от екипа и актьорите са дошли на събитието с ретро автомобили.

Любовна история, майсторски преплетена с теми от ежедневието и миналото. Въпроси за избора и вината от направения избор, интригуващ сюжет, който те грабва от първата до последната минута. Това според стотиците фенове на „Вина“, дошли в Сандански този уикенд, отличава сериала от останалите излъчвани в българския ефир в момента.

"Дори и това, което е характерно за момента с политическите раздори много добре бе уловено на местна почва, то има други нюанси, които не съвпадат с националните раздори в момента", каза Георги Кехайов.

"Продуцента е обърнал внимание дори към най-малкия детайл и това грабва зрителите и ни прави още по-големи фенове. Много интересни развръзки се видяха, нови актьори, просто страхотно развитие. Чакаме и трети сезон, надяваме се", коментира Александра.

През втория сезон „Вина“ достигна до 2 412 000 зрители с излъчените 11 епизода, а данните сочат огромен зрителски интерес, който е с 30% по-висок в сравнение с първия сезон. „Вината“ за тези резултати е на всички от екипа, убедени са режисьорът Виктор Божинов и изпълнителният продуцент Надежда Цветкова.

"Може би тук положихме достатъчно усилия да надградим историята, емоцията, което явно се отразява на това, че зрителите го възприемат по повече от равен начин, в сравнение с първи сезон. Но то е и много задължаващо, затова като хора, които сме свикнали да носим отговорност, приемаме го уважително с удовлетворение, и ако нататък има път, това ни задължава да се постараем още повече", заяви Виктор Божинов, режисьор на „Вина“.

"Всички, целият екип до последното организаторско звено работиха с нас със същия ентусиазъм и любов, ама то като има любов, колкото и да е клиширано, няма как детето да не е добро, щастливо и красиво", подчерта Надежда Цветкова, изпълнителен продуцент.

Дали историята на Филип, Елина и Марта ще продължи и в трети сезон предстои да разберем.

Вижте прякото включване на Станислава Христова

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Русия скърби за жертвите на атентата в Москва
Русия скърби за жертвите на атентата в Москва
Капитанът на Азербайджан: България има много силни нападатели
Капитанът на Азербайджан: България има много силни нападатели