НОВИНИ

Нов протест в Цалапица, близките на убития Митко искат нов следствен експеримент

bnt avatar logo
от БНТ , Репортер: Мариела Хубинова
19:24, 24.03.2024
Чете се за: 02:57 мин.
У нас
Слушай новината

Два дни преди началото на делото срещу близнаците Валентин и Борислав Динкови родители и приятели на убития Митко от Цалапица се събраха на протест. Преди няколко дни заподозреният като извършител Рангел Бизюрев беше екстрадиран у нас и беше разпитан. Неговите показания обаче се разминаха с думите на близнаците, което отново поднови протестите.

Днес в центъра на Цалапица отново се чуха познатите възгласи - "Аз съм Митко и няма да мълча!"

"Ние сме отново на протест, тъй като има противоречиви показания. Рангел Бизюрев казва, че е ударил 3 - 4 пъти в тялото, Борислав Динков не бил удрял Митко. Говорим, че тука има счупен нос, носна преграда, кръвта се изтичала директно в гърлото на Митко, те не са му дали първа помощ", каза Атанаска Бакалова – майка на Димитър Малинов.

"Сега малко излизат нещата, че все едно Митко сам се е ударил и сам се е заровил. Никой го не е удрял, никой го не е заравял. А Митко е два метра под земята, трябва да разберем истината", категоричен е Стоян Хърков.

Хората на протеста изразиха страховете си, че след като изтекат 8 месеца от ареста на Борислав и Валентин Динкови, те ще бъдат освободени.

"Бащата и в социалните мрежи пише, че той си е платил там, където трябва. Това са нашите страхове... Убийците на Митко ще се завърнат и не се знае кое ще е следващото дете", каза Валентина Котева.

Според майката на Димитър Малинов участниците в убийството на сина ѝ са повече от задържаните трима мъже.

"По нашите подозрения поне пет човека знаят какво се случва въпросната вечер, те помагат на близнаците. Все са приятели на близнаците, те не са приятели на Митко. Рангел сам на делото каза, че е отишъл на среща, но кой уговори тази среща? Кой го извика на тази среща?", пита Атанаска Бакалова – майка на Димитър Малинов.

Близките на убития Димитър не приемат и държавното обвинение срещу близнаците Динкови. Затова на 26 март ще протестират през прокуратурата в Пловдив.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Хорхе Мартин спечели състезанието за Гран при на Португалия по мотоциклетизъм в клас MotoGP
Хорхе Мартин спечели състезанието за Гран при на Португалия по мотоциклетизъм в клас MotoGP
Треньорът на Азербайджан Ариф Асадов: Нивото на България е като това на Швеция и Словакия, чака ни сериозно изпитание
Треньорът на Азербайджан Ариф Асадов: Нивото на България е като това на Швеция и Словакия, чака ни сериозно изпитание