НОВИНИ

ГЛЕДАЙТЕ ТАЗИ ВЕЧЕР: БНТ с ново предаване за предсрочните парламентарни избори

bnt avatar logo
от БНТ
10:45, 24.06.2021
Чете се за: 04:00 мин.
У нас
гледайте бнт избори 2021 надпреварата юни 2100 часа
Слушай новината

"ИЗБОРИ 2021: Надпреварата" е най-новият формат, който Българската национална телевизия стартира на 24 юни от 21.00 часа по повод предстоящите парламентарни избори.

Водещ е Добрина Чешмеджиева, а продуцент – Татяна Тасева.

Предаването ще има три броя – освен днес, също и на 1 юли, когато представители на политически партии, по жребий на ЦИК, ще представят платформите си, а на 8 юли дебатът ще е между политическите сили от последния състав на парламента.

"За БНТ този месец е наистина голям шанс да бъде водещата телевизия в две от най-горещите теми на сезона – парламентарните избори и европейското първенство по футбол. Да съчетаеш в ефира един от най-големите спортни форуми и политическите страсти е трудна задача, но тъй като колегите ми имат голям опит и в двете сфери вярвам, че зрителите ще са удовлетворени", казва водещата Добрина Чешмеджиева.

Дискусионното студио "ИЗБОРИ 2021: Надпреварата" се излъчва в праймтайма на БНТ, когато няма мачове от европейското първенство по футбол. Точно заради Уефа Евро 2020 в този изборен сезон няма да се излъчва предаването "Референдум", а "Панорама" ще има само едно издание на 25 юни от 21.00 ч. По традиция предаването на Бойко Василев не се излъчва в петъка преди изборите.

Гледайте "ИЗБОРИ 2021: Надпреварата" ТУК

БНТ ще предостави на всички кандидати равни условия за участие и в сравнение с други медии ще отдели най-много време за кандидатите. Най-добрите политически журналисти ще продължат да задават най-важните въпроси, да поставят на дневен ред значимите проблеми и да представят кампанията безпристрастно, на достъпен език.

Още една възможност за директен политически сблъсък дава БНТ. Всяка седмица от понеделник до четвъртък в 16.00 ч. ще се излъчват диспути между кандидатите за народни представители, а по БНТ 2 зрителите ще могат да гледат и дебати на кандидатите от отделните региони. Водещи на диспутите по БНТ 1 ще са Аделина Радева, Надя Обретенова, Даниел Михайлов, Марина Матева и Христина Христова.

Новините от предизборната кампания, организацията на изборния процес и политическите послания на партиите, техните нови лица и идеите на кандидат-депутатите ще намерят ефирно време в специалното всекидневно предаване "Гласовете на България". То ще се излъчва след централната новинарска емисия "По света и у нас". Водещи са Поли Златарева, Нора Арсова, Спас Кьосев и Марина Матева.

Обществената телевизия ще продължи да държи фокуса си върху младата аудитория. Поредиците на Александър Марков "Политиката без маска“ и "Важното с Флора" в YouTube канала на БНТ ще представят политиката на езика на новото поколение.

Специално в онлайн-платформата bntnews.bg (сайт и мобилно приложение) новинарският екип на БНТ отново ще предостави много допълнителна информация за предизборната кампания. Акцент ще е специалната секция Избори 2021, където потребителите могат да филтрират по партии, коалиции и избирателни райони.

Гледайте предизборната програма – Избори 2021 #ИзбериВажното“ по БНТ 1 и БНТ 2

Предаванията ще бъдат достъпни и в сайтовете bnt.bg, bntnews.bg и в YouTube канала на БНТ.

Снимки: Десислава Кулелиева, БНТ

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Натоварен трафик на изход за Гърция на "Кулата" и на "Маказа"
Натоварен трафик на изход за Гърция на "Кулата" и на "Маказа"
Стоичков отново поздрави Кристиано Роналдо
Стоичков отново поздрави Кристиано Роналдо