НОВИНИ

Голдън Стейт прекъсна серия от шест поредни загуби с успех над Хюстън

Всичко по-интересно от снощните мачове в НБА

Стеф Къри Клей Томпсън Голдън Стейт Уориърс
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
11:32, 21.11.2023
Чете се за: 06:47 мин.
Спорт
Слушай новината

Стеф Къри вкара 32 точки с 5 тройки, за да увеличи личния си реализаторски рекорд в НБА. Клей Томпсън също показа възходяща форма и постигна 20 точки – най-доброто представяне от началото на сезона. А тимът им Голдън Стейт Уориърс прекъсна серията от шест мача без победа, надвивайки Хюстън Рокетс със 121:116.

"Със сигурност и днес не бяхме перфектни, но се нуждаехме от победата и се радвам, че я постигнахме. Уориърс имат 7 успеха в 15 мача след силния старт на сезона. Това беше и нашият фокус. Надявам се, че е добра стъпка и да задържим тази тенденция", заяви треньорът на тима Стив Кър.

Вече превърнал се в реализатор №1 по отбелязани тройки за всички времена, Къри вече е и първият състезател в НБА, който вкарва четири или повече тройки в първите 13 мача от сезона. Двукратният носител на приза най-добър състезател на сезона вкара 8 от 14 опита от стандартни игрови ситуации, както и 5 от 9 опита от зоната за три точки. Също така за него това е седми мач през сезона, в който бележи повече от 30 точки. А когато времето изтече в четвъртата част на мача, той шеговито и с широка усмивка вдигна ръце като знак на празнуване на успеха.

Томпсън влезе във вечерта с 15 от 42 стрелби и 3 от 19 от зоната за три точки в предишните си мача. но днес нахлу в събитията на терена мощно с три тройки и 12 точки за първата четвърт. В крайна сметка завърши мача със 7 успешни стрелби от игра и пет тройки. Крис Пол добави 15 точки и подаде 12 асистенции за успеха на Голдън Стейт.

За Хюстън Алперен Шенгюн отвърна с 30 точки и 13 борби, а Джабари Смит-Джуниър приключи със 17. Дилън Брукс и Джейлън Грийн завършиха мача с 16. Хюстън има 6 победи и 6 мача в първите срещи от сезона.

Янис Адетокумбо поведе Милуоки с 42 точки за петата им поредна победа от началото на първенството – 142:129 над Вашингтон. Гръцкият център беше точен при 20 опита от 23 възможни, а общо стрелбата му днес беше във феноменалните 87 процента. Той се превърна в най-ефективният състезател при стрелбите от игрови ситуации от Майк Уудсън, който през 1983-а година вкарва 22 от 24 изстрела или 91,7 процента за Канзас Сити Кингс срещу Хюстън. Също така Адетокумбо днес взе 13 борби под кошовете и подаде 8 паса.

Тимът на Вашингтон, който претърпя шеста поредна загуба от началото на сезона, се опита да окаже сериозна съпротива, но нямаше как да намери отговор на перфектната стрелба на гръцкия състезател. За тях Джордан Пуул отбеляза 30, а Кайл Къзма остана с 22 и 13 подавания.

Деймиан Лилард помогна на Бъкс с 22 точки, Крис Мидълтън с 18 и с тях измести Сидни Монкрийф от 4-ото място във вечната ранглиста на клуба. Милуоки е на върха в Централната дивизия с 10/4.

В Денвър местният тим преодоля Детройт със 107:103 с 21 точки на Реджи Джаксън, който се включи силно след като двукратният носител на наградата МВП Никола Йокич беше отстранен заради натрупани нарушения през първото полувреме. Денвър е на 2-о място в Северозападната дивизия с 10 победи и 4 поражения, а Детройт претърпя 12-а поредна загуба.

Джаксън вкара 8 точки и подаде три паса в последния период от мача, а Кинтавиус Колдуел-Поуп с 20 точки нанесе сериозен удар на бившия си отбор. Майкъл Портър-джуниър заби 14 точки и взе 11 борби за защитаващия титлата си от миналата година тим на Нъгетс.

Йокич и треньорът на Денвър Майкъл Малоун бяха отстранени от срещата. Малоун защото влезе на терена, за да търси обяснение за спорно отсъждане в първата четвърт на срещата. Йокич пък напусна в 1:22 минута на втората четвърт, след като му беше присъдено второ техническо нарушение.

Шарлът победи на свой терен в Северна Каролина стабилния състав на Бостън със 121:118 след продължение. Майлс Бриджис вкара тройка 6,6 секунди преди края на допълнителното време и прекъснаха поредица от шест поредни загуби. ЛаМело Бол завърши с 36 точки, взе 9 борби и направи 8 асистенции. Гордън Хейуърд прибави 20 пункта за Стършелите, които стопиха 18 точки пасив в един момент от мача.

Клипърс победи със 124:99 Сан Антонио Спърс като гост със 124:99, като Пол Джордж вкара 28 точки, а Кауи Леонард добави 21. Новата звезда на Лигата Виктор Уенбанияма не беше особено полезен за Шпорите и приключи мача с 9 точки. Келдън Джонсън вкара 22 пункта и добави 10 борби.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Към момента няма предявени искания от похитителите на отвлечения кораб в Червено море
Към момента няма предявени искания от похитителите на отвлечения кораб в Червено море
Външните министри на ЕС заседават в Брюксел
Външните министри на ЕС заседават в Брюксел