НОВИНИ

Голямо задръстване на АМ "Тракия" заради обилния снеговалеж

Иво Никодимов
от Иво Никодимов
22:20, 07.12.2021
Чете се за: 01:47 мин.
У нас
Слушай новината

Обилният снеговалеж предизвика голямо задръстване на АМ "Тракия".

Вторият за сезона сняг блокира движението по магистрала "Тракия" в района на тунела "Траянови врата". Задръстването в платното към столицата е около 10 километра, казват шофьори, попаднали в снежния капан.

"Пътуваме от Пловдив за София. Малко след отбивката за Велинград заваля сняг по-интензивно. И в рамките на този участък до "Траянови врата" се получи този кошмар. Видях и обърнат ТИР, може би това беше една от причините за задръстването. Малко над час стояхме в задръстването, за съжаление не видяхме почистваща техника, нито участие на полицейска кола", коментира зрител на БНТ Стефан Августинов.

Августинов допълни, че снегът е натрупал и в аварийната лента. Налице е и сериозно заледяване.

За БНТ от Агенция "Пътна инфраструктура" обясниха, че поради силен снеговалеж е ограничено движението за тежкотоварни камиони точно преди тунела "Траянови врата" в посока София. Те увериха, че снегът се чисти, леките автомобили се пропускат, а пътна полиция регулира трафика в този район.

По-рано тази вечер затруднено беше движението по магистралата и в посока Бургас. Ограничено беше движението на тежкотоварни автомобили над 12 тона при изхода на София. Към 23.00 часа от АПИ съобщиха, че движението на тежкотоварни автомобили в посока Бургас се възстановява поетапно.

Видео: Стефан Августинов

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Румен Радев бе домакин на годишните награди "Корпоративен дарител"
Румен Радев бе домакин на годишните награди "Корпоративен дарител"
"Денят започва" на 8 декември: Как ще управлява COVID кризата бъдещият здравен министър
"Денят започва" на 8 декември: Как ще управлява COVID кризата бъдещият здравен министър