НОВИНИ

Снеговалежите ще продължат в Северозападна България

bnt avatar logo
от БНТ
21:20, 07.12.2021
Чете се за: 02:20 мин.
У нас
Слушай новината

През нощта на много места в северозападната половина от страната ще продължи да вали сняг, в останалите райони - дъжд.

Сумарно до 17.00 часа днес най-много валежи паднаха в Благоевград - 61 л/кв.м и в Сандански – 53 л/кв.м, където и предупреждението е от втора степен, код оранжево. В София и Драгоман се натрупа и снежна покривка.

До сутринта валежите почти навсякъде ще спрат, най-късно в крайните Североизточна България. Минималните температури утре ще бъдат от минус 3° до плюс 2°, в югоизточните райони и по Черноморието - от 3° до 5°, максималните - между 2° и 7°, в София - около 1°. През деня облачността ще се разкъса и в много райони ще намалее до слънчево, но ще остане ветровито с умерен вятър от запад-северозапад, който едва вечерта ще отслабне.

Още по-ветровито, с временно силен северозападен вятър, ще бъде утре по Черноморието, където ще се задържи облачно, а преди обяд на отделни места все още ще превалява дъжд.

Облачно ще бъде и в планините през първата половина на деня. Ще има валежи от сняг, но с тенденция към спиране.

По-късно облачността в масивите от Западна България бързо ще се разкъса и намалее до предимно слънчево. Ще духа умерен вятър от запад-северозапад.

Циклонът, причина за валежната обстановка на Балканите, ще се изтегля на североизток от полуострова и валежите ще спрат, най-късно в източните райони, а облачността ще се разкъсва и ще е намалява.

Друг циклон е причина за ветровитото и дъждовно време на Британските острови, в Холандия и Франция. Проливни валежи се очакват на Пиринеите и Апенините. Продължава застудяването в Русия – максималната температура в Москва утре ще бъде минус 7°.

И у нас, с намалението на облачността, в четвъртък сутринта температурите в почти цялата страна ще бъдат под нулата, но през деня ще започне затопляне. Повишението на температурите ще продължи и през следващите дни, но отново ще има валежи.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
РБ Лайпциг победи Манчестър Сити за участие в Лига Европа
РБ Лайпциг победи Манчестър Сити за участие в Лига Европа
Берое с нова домакинска загуба в Балканската лига
Берое с нова домакинска загуба в Балканската лига