НОВИНИ

Горещо време и днес

bnt avatar logo
от БНТ
12:48, 04.07.2022
Чете се за: 02:47 мин.
У нас
Слушай новината

Пореден ден с горещо време и опасност от пожари в по-голямата част от страната, с изключение на Западна България, където, както и вчера, на отделни места в следобедните часове ще превали и прегърми.

Максималните температури ще бъдат между 31° и 36°, в София около 31°, по Черноморието от 25° до 27°, в комбинация със слаб, в източната половина от страната и на морския бряг - умерен източен вятър.

Безоблачно ще се задържи времето през нощта, със слаб вятър от изток-югоизток в източната половина от страната, който до сутринта в повечето райони ще стихне.

И утре ще преобладава слънчево време, със следобедни превалявания на места в Западна България. Ще остане горещо с максимални температури между 31° и 36°.

Вятърът ще е слаб, в източните райони от страната, както и по Черноморието умерен, с посока от изток-югоизток. Слънчево ще бъде и на морския бряг, но и по-прохладно с максимални температури от 27° до 29°. Температурата на морската вода е от 24° до 26°. Вълнението на морето ще бъде 2 -3 бала.

В планините ще бъде предимно слънчево, но около и след обяд на места в масивите от западната половина от страната ще превали и прегърми.

Ще духа умерен вятър от изток-североизток, който до вечерта по най-високите части на Рила и Пирин ще се ориентира от север-северозапад.

Валежи, на места интензивни и придружени от гръмотевици, ще има по преминаването на студен атмосферен фронт от Прибалтика, през централните райони на континента, Алпите, Югоизточна Франция до Пиренеите. Ще вали и в западните райони на Балканите.

Валежи и гръмотевични бури се очакват и у нас в близките дни, в сряда все още главно в Западна, а през нощта срещу четвъртък и в четвъртък - и в Централна, и в Североизточна България. Повишава се вероятността за локални значителни количества и опасност от градушки. Проливни валежи ще има в много райони и в петък, и в събота. Температурите ще се понижат, по-съществено в Западна България.

Свалете приложението BNT News за Android или iOS и научавайте новините първи!


Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
УЕФА стартира програма в борбата с онлайн обидите на расистка основа
УЕФА стартира програма в борбата с онлайн обидите на расистка основа
Откриха раннохристиянска църква в гората край село Свежен
Откриха раннохристиянска църква в гората край село Свежен