НОВИНИ

Градският прокурор на София не се яви пред депутатите от комисията "Нотариуса"

Тихомир Игнатов
от Тихомир Игнатов
20:05, 14.03.2024
Чете се за: 02:10 мин.
У нас
Снимка: БГНЕС/Архив
Слушай новината

Градският прокурор на София не се яви пред депутатите от комисията "Нотариуса". 30 минути преди началото на заседанието Илияна Кирилова изпрати писмо, с което мотивира решението си.

Според градския прокурор с изнасянето на данни пред депутатите може да се повлияе на започналите досъдебни производства, свързани с убийството на Божанов, както и с мрежата, свързана с него в съдебната система.

В писмото се посочва още, че оглавяваната от Кирилова прокуратура е единствената, която може да разследва лица с имунитет, каквито са и депутатите, затова според нея е неуместно тя да се яви пред народните представители , тъй като това това би било конфликт на интереси.

От ПП-ДБ заявиха, че така Кирилова е саботирала заседанието и заявиха, че искат да я попитат как е назначена на поста, кои са заместниците ѝ, както и какви са били отношенията ѝ с бившия шеф на Столичното следствие Петьо Петров - Пепи Еврото, който е в неизвестност.

"Каквото е защитено като следствена тайна и тя не може да го каже пред народното представителство, ок, няма да го каже. Това не значи, че просто не може да се яви. Да, това е саботаж. Защо Кирилова решава да напомни на Народното представителство, че ръководената от нея СГП е тази, която може да разследва народни представители аз не мога да преценя. Аз не виждам какво касателство има изобщо в работата на комисията и не смятам, че това е конфликт на интереси, както тя е посочила в писмото си", каза Никола Минчев - председател на временната парламентарна комисия за Нотариуса.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Патриархът и музиката: Какво музикално наследство ни оставя Неофит
Патриархът и музиката: Какво музикално наследство ни оставя Неофит
Германия и част от участниците на Евро 2024 показаха своите екипи за шампионата
Германия и част от участниците на Евро 2024 показаха своите екипи за шампионата