НОВИНИ

Траур в Сумска област: Масирана руска атака в Харков

Емилия Запартова
от Емилия Запартова
19:05, 14.03.2024
Чете се за: 02:17 мин.
Европа
Снимка: БТА
Слушай новината

Европейският съюз ще реши дали да признае президентските избори в Русия след вота. Брюксел обаче няма да признае резултатите от гласуването в завзетите украински области.

Ситуацията на фронта - Украйна изчерпва боеприпасите си и членовете на НАТО не правят достатъчно, за да помогнат на Киев, заяви генералният секретар на Алианса Йенс Столтенберг.

Съюзниците от НАТО трябва да увеличат доставките на оръжия и боеприпаси за Украйна, допълни Столтенберг. Украинците не изпитват недостиг на смелост, а на боеприпаси, каза още той.

"Това е критичен момент. Ще бъде тежка историческа грешка да се позволи на Путин да надделее. Не можем да позволим на авторитарни лидери да се измъкнат чрез използване на сила", заяви генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг.

Две трети от гражданите на страните от НАТО искат подкрепата за Украйна да продължи, съобщи още генералният секретар.

Масирана руска атака порази телевизионна и радио инфраструктура в Харковска област. Москва атакува с дронове и ракети ЕС-300. Осем къщи в град Лозова са разрушени, засегната е и болница в село в областта.

"Беше страшно. Имахме късмет, но сме на успокоителни. Вземаме валериан", допълни Серхий Кириченко, жител на Харков.

Днес и утре е обявен траур в Сумска област. Спасителни екипи все още издирват хора под развалините на жилищен блок в Суми след руска атака с дронове Шахед. Най-малко трима души загинаха.

Две са жертвите на украинска атака срещу руския Белгород. Руската ПВО е свалила осем украински ракети, изстреляни срещу града.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Точкова бездна
Точкова бездна
Илиан Илиев: Азербайджан и Танзания са добри отбори
Илиан Илиев: Азербайджан и Танзания са добри отбори