НОВИНИ

Григор Димитров изкова труден успех срещу Щруф в първия си мач в Маями

Борил Гочев
от Борил Гочев
08:07, 25.03.2023
Чете се за: 02:40 мин.
Спорт
григор димитров изкова труден успех щруф първия мач маями
Слушай новината

Най-добрият български тенисист Григор Димитров започна с трудна победа участието си на Мастърс турнира в Маями, след като в среща от втория кръг трябваше да прави обрат срещу Ян-Ленард Щруф от Германия, но все пак го елиминира в три сета.

Първата ни ракета, който е поставен в турнира под №21, се наложи с 4:6, 7:6(5), 6:4 за малко повече от два часа и половина игра и по този начин записа общо четвъртия си успех в мачовете срещу Щруф.

В първия сет един единствен пробив направи разликата между двамата тенисисти, като той беше на сметката на Щруф и дойде в петия гейм, за да поведе той с 3:2. Григор имаше своите шансове на няколко пъти да стигне до равенството, но не успя да се възползва от тях и така първата част отиде в полза на германеца след 6:4.

Във втората част пробиви нямаше, като единственият критичен момент дойде при 5:5 и сервис на Димитров, но за щастие първата ни ракета отрази брейкбол, а малко по-късно измъкна сета в тайбрек след 7-5 точки.

Решителната трета част беше равностойна и отново беше решена от един единствен пробив, който обаче този път беше на сметката на българина, който поведе с 3:2 и до края неутрализира шансовете пред Щруф, за да стигне до победата.

С успеха си Григор Димитров се класира за третия кръг, където вече го очаква много тежък съперник в лицето на 10-ия поставен Яник Синер, който е финалист в турнира отпреди два сезона.

В първия си двубой италианецът не срещна трудности срещу Ласло Джере от Сърбия и го елиминира след 6:4, 6:2.

До този момент Григор е спечелил единствения си двубой срещу Синер, като това се случи на Мастърса в Рим през 2020 година.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Битката за украинския град Бахмут "се стабилизира"
Битката за украинския град Бахмут "се стабилизира"
Тече разследване по случая със задържаните български риболовни кораби в Румъния
Тече разследване по случая със задържаните български риболовни кораби в Румъния