НОВИНИ

Григор Димитров срещу четвъртия поставен на 1/8-финалите в Монте Карло

григор димитров четвъртия поставен финалите монте карло
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
17:59, 13.04.2022
Чете се за: 02:45 мин.
Спорт
Слушай новината

Първата ракета на България в мъжкия тенис Григор Димитров научи съперника си за осминафиналите на тенис турнира от сериите "Мастърс 1000" в Монте Карло. Това е поставеният под номер 4 в схемата на турнира Каспер Рууд от Норвегия, който елиминира квалификанта Холгер Руне (Дания) със 7-6(5), 7-5.

Първият сет бе напълно равностоен, като Рууд на няколко пъти поведе в резултата, но съперникът му беше безупречен при своите подавания. Датчанинът дори стигна до възможности за пробив при 2-2 и при 4-4, но не успя да се възползва от тях. Така се стигна до тайбрек, в който Руне стартира отлично и поведе с 3-0. Рууд обаче постепенно си върна инициативата и приключи гейма със серия от четири поредни точки.

Вторият сет започна по-добре за Руне, който успя да реализира първия пробив в мача и да поведе с 3-1. Рууд обаче отговори с рибрейк, след което направи серия от осем поредни спечелени точки, осъществявайки пълен обрат за 4-3. След седмия гейм Руне поиска медицинско прекъсване, но успя да се завърне на корта и дори възстанови равенството след нов пробив. Рууд обаче пласира няколко отлични минаващи удара, които му помогнаха да си върне водачеството и да се доближи на гейм от победата. Руне отново изравни, след като изненада опонента си с няколко добри излизания на мрежата, но започна да показва все по-видими признаци на умора.

Рууд започна да атакува по цялата ширина на корта, пробивайки за 6-5. Този път норвежецът успя да затвърди пробива си и триумфира със 7-6(5), 7-5 след малко под два часа игра.

Каспер Рууд, който през 2021 година игра полуфинал в Монте Карло, има една победа срещу Димитров в единствения мач помежду им. В полуфиналите на турнира в Сан Диего миналата година норвежецът победи с 6-4, 4-6, 6-4. Срещата Рууд - Димитров от четвъртфиналите в Монте Карло ще се проведе утре, като началният час ще бъде обявен по-късно днес.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Русия обяви, че пристанището в Мариупол е под техен контрол
Русия обяви, че пристанището в Мариупол е под техен контрол
Делегация от Светия Синод няма да пътува за Благодатния огън тази година
Делегация от Светия Синод няма да пътува за Благодатния огън тази година