НОВИНИ

Григор Димитров започна с трисетов успех в Монте Карло

Борил Гочев
от Борил Гочев
14:23, 11.04.2023 (обновена)
Чете се за: 03:32 мин.
Спорт
григор димитров квалификант втория кръг турнир тенис марсилия
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Най-добрият български тенисист Григор Димитров започна с трудна победа сезона си на клей, след като победи в три сета американеца Бен Шелтън в мач от първия на Мастърс турнира в Монте Карло.

Димитров се наложи с 6:1, 3:6, 6:3 за 2 часа и 12 минути игра, за да запише своята 21-а победа на кортовете в Княжеството.

Мачът започна отлично за първата ни ракета, който в първия сет играеше на много високи обороти, печелейки пет поредни гейма след 1:1, за да затвори частта с 6:1 след малко повече от половин час на корта.

Вторият сет, за съжаление, не се разви по същия начин, като Гришо пропусна три възможност да пробие в петия гейм и да поведе с 3:2. При 3:4 българинът за първи път от началото на мача изпита проблеми на свой сервис, от които Шелтън се възползва и реализира първия си брейкбол, за да вземе аванс от 5:3. Сервирайки за вкарване на срещата в трета решителна част, младият американец определено показа нерви и допусна да се стигне до пет точки за пробив, но в крайна сметка се измъкна и след маратонски гейм изравни резултата в сетовете.

Третата част отново започна трудно за Димитров, който продължи да пропуска възможности да пробие съперника си, но най-накрая дочака своя миг в четвъртия гейм, в който взе подаването на Шелтън, с което си осигури и аванс от 3:1. Българинът трябваше да спасява точка за пробив още в следващия гейм, но се справи със задачата, а до края не допусна изненади и така след 6:3 в своя полза се класира за втория кръг в турнира.

"Имах доста възможности във втория сет, който можеше да спечеля. Това са от тези мачове, през които трябва да преминеш. Трябва да се движиш и да играеш добър тенис. Аз имах усещането, че правя точно това", сподели след срещата 31-годишният Димитров.

"Бен Шелтън няма голям опит на клей и това ми даде предимство. На хард той е много опасен съперник, защото има страхотен сервис. Сигурен съм обаче, че той ще постигне големи успехи, тъй като е много млад, но много отдаден на тениса и ще положи много труд", допълни първата ни ракета.

В спор за място на осминафиналите Григор Димитров ще играе срещу Иржи Лехечка от Чехия, който преодоля Емил Руусувуори след 6:1, 7:5. До този момент Гришо и Лехечка са се срещали два пъти, като имат по една разменена победа.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Левски се сбогува със Станимир Стоилов с емоционален клип (ВИДЕО)
Левски се сбогува със Станимир Стоилов с емоционален клип (ВИДЕО)
Лена Бориславова се отказва от депутатското си място
Лена Бориславова се отказва от депутатското си място