НОВИНИ

Грузинецът Георги Микаутадзе осигури важен успех на Мец в битката за оцеляване в Лига 1

Успехът е първи за домакините от три мача насам.

грузинецът георги микаутадзе осигури важен успех мец битката оцеляване лига
Снимка: fcmetz.com
bnt avatar logo
от БНТ
09:01, 13.04.2024
Чете се за: 02:20 мин.
Спорт
Слушай новината

Два гола преди почивката на грузинския нападател Георги Микаутадзе донесоха важна победа за Мец над Ланс с 2:1. Този успех е първи за домакините от три мача насам, увеличава им точките на 26, а също така дава и сериозни надежди, че могат да се спасят от изпадане. Също 26 точки има и Лориен, който е непосредствено пред тях в подреждането, а Нант и Льо Авър са с по 28. На дъното е Клермон с 21. Последните два отбора изпадат директно в Лига 2, а 16-ият играе допълнителни баражи с третия от втора дивизия.

Флориан Сотока откри резултата за гостите от Ланс в 13-ата минута, след като вкара дузпа, отсъдена заради събаряне на Уесли Саид. 11 минути преди края на първото полувреме обаче Микаутадзе изравни след самостоятелен пробив, навлизайки в наказателното поле. Мощният му изстрел с десния крак не остави никакви шансове нито на защитата, нито на вратаря Брис Самба.

И точно когато изтичаха и последните секунди на добавеното време на първата част грузинският здравеняк наказа за втори път лошо подредената защита на Ланс. Mного важна роля имаше и съотборникът му Кевин Н’Дорам, който бързо се усети къде да му пусне топката. Микаутадзе нахлу в наказателното поле и просто прехвърли елегантно вратаря Самба.

Второто полувреме би трябвало да предизвика Ланс да търси равенството, но това се случи едва в края на срещата. В последните 15 минути жълто-червените от Нормандия създадоха две положения, които обаче бяха спасени без напрежение от вратаря Александър Укиджа.

Резултатът удря по амбициите на Ланс да се придвижи в местата за Лига Европа, като сега е на 6-ото с 43 точки, на една от Ница преди тях.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Коди Милър-Макинтайър и Баскония завършиха осми в края на редовния сезон в Евролигата
Коди Милър-Макинтайър и Баскония завършиха осми в края на редовния сезон в Евролигата
Борислав Гуцанов, БСП: Служебният кабинет на практика е един политически кабинет
Борислав Гуцанов, БСП: Служебният кабинет на практика е един политически кабинет