НОВИНИ

Халил Летифов от ДПС не излючи възможността да подкрепят мандата на "Продължаваме Промяната", имат условия

bnt avatar logo
от БНТ
19:33, 16.12.2022
Чете се за: 02:35 мин.
У нас
Слушай новината

Нашият призив за диалог е съвсем уместен в тази тежка ситуация. И отидохме на срещата с "Продължаваме Промяната", за да потвърдим нашата заявка, че трябва да има диалог и да се участва в разговорите, заяви в "Още от деня" заместник-председателят на ДПС Халил Летифов.

„Що се отнася до критиките, ние имаме много основания да бъдат критикувани "Продължаваме промяната", като започнем с управлението, вследствие на което кризите в България са много по-тежки. Но и по няколко конкретни въпроса, на които очаквахме да отговори кандидатът за премиер Николай Денков. И това са конкретни казуси с нарушаването на Конституцията на Кирил Петков, каква е личната оценка на Николай Денков с нарушаване на правата на българските граждани, особено в най-уязвимите групи по време на изборите от страна на МВР, ръководено от Бойко Рашков”, допълни Летифов.

По думите му се дължат отговори и защо не се подкрепи първият мандат, което ни приближава към нови избори, които са абсолютно излишни на страната ни и българските граждани.

Ние освен приоритетите, искаме да видим програмата и персоналния състав, поясни зам.-председателят на ДПС. Като според тях целта е да не се избере правителство с втория мандат и да се минира 48-ото Народно събрание.

А на въпрос дали ще подкрепят втория мандат, Летифов отговори: „Разбира се - и ние казахме част от условията днес. Едното от условията е персонална оценка за тези теми, които поставихме пред Николай Денков. Второто е да видим персоналния състав на кабинета, който ще бъде и ако бъде предложен".

Ако бъде предложен проектокабинет, ние ще обсъдим и евентуалната подкрепа, но критиките към "Продължаваме промяната" са много и основателни, поясни Летифов.

И допълни, че фигурата на Николай Денков е част от тяснопартийното ръководство на "Продължаваме Промяната".

Целия разговор гледайте във видеото.

Гледайте повече от "Още от деня"

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Започна разследване на инцидента с взривилия се подарък в полската полиция
Започна разследване на инцидента с взривилия се подарък в полската полиция
Нови масирани руски атаки в Украйна, метрото в Киев отново е укритие за стотици
Нови масирани руски атаки в Украйна, метрото в Киев отново е укритие за стотици