НОВИНИ

Ханзи Флик бе уволнен от поста селекционер на Германия

Борил Гочев
от Борил Гочев
18:19, 10.09.2023
Чете се за: 03:00 мин.
Спорт
ханзи флик уволнен поста селекционер германия
Снимка: БТА
Слушай новината

Националният отбор на Германия по футбол остана без своя селекционер, след като Ханзи Флик бе освободен от поста по-рано днес, обявиха от Германската футболна асоциация.

Уволнението дойде само ден след унизителното поражение на Бундестима у дома с 1:4 от Япония в приятелска среща, играна във Волфсбург.

За германците това бе общо четвърто поражение и трето поредно в общо шест двубоя от началото на календарната година, което единствено затвърди кризата в редиците на четирикратните световни шампиони.

Това се оказа и последният мач начело на тима за Ханзи Флик, който пое Маншафта през септември 2021-а година, но претърпя провал на световното първенство в Катар 2022, отпадайки още в груповата фаза, след което дойде и серията от незадоволителни резултати, която в крайна сметка коства поста на бившия наставник на Байерн Мюнхен.

Треньорската рокада за Германия идва в много деликатен момент, тъй като се случва малко повече от девет месеца преди старта на Евро 2024, на което страната е домакин.

Първият двубой на Бундестима без Флик ще бъде още този вторник (12 септември) в контролата срещу Франция в Дортмунд. В нея германците ще бъдат водени от легендата Руди Фьолер, който иначе изпълнява ролята на директор в националния тим.

Пред сайта на Германската футболна асоциация световният шампион от Мондиала в Италия през 1990-а заяви, че най-важната задача за централата ще бъде бързо да намери подходящ заместник на Ханзи Флик, който да подготви тима за Евро 2024.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
50 дни след убийството на Димитър жители на Цалапица отново излязоха на протест
50 дни след убийството на Димитър жители на Цалапица отново излязоха на протест
Декларацията на Г-20 не осъди директно Русия за войната в Украйна, Киев изрази разочарование
Декларацията на Г-20 не осъди директно Русия за войната в Украйна, Киев изрази разочарование