НОВИНИ

Хебър не даде гейм на Марек за трети пореден успех в първенството

Борил Гочев
от Борил Гочев
18:20, 05.11.2022
Чете се за: 02:07 мин.
Спорт
хебър даде гейм марек трети пореден успех първенството
Снимка: НВЛ
Слушай новината

Волейболният шампион на България Хебър Пазарджик записа трета последователна победа в родната Суперлига, след като надигра с 3:0 (25:21, 25:17, 25:20) като гост състава на Марек Дупница.

Двубоят започна трудно за "тигрите", които в началото на първия гейм се оказаха изоставащи с 4:9 точки. Постепенно обаче момчетата на Камило Плачи намериха верния ритъм и успяха да обърнат развоя на гейма в своя полза и в крайна сметка затвориха първата част след 25:21 в тяхна полза.

Във втората част Хебър не срещна трудности, а в третата играчите на Марек бяха равностойни до 20:20, но след това гостите от Пазарджик спечелиха пет поредни точки, с което стигнаха и до крайния успех.

Най-резултатен за победителите стана Якопо Масари с 12 точки, докато бившият национал Виктор Йосифов се отчете с 9. За домакините от Марек Георги Бъчваров бе над всички с 14 точки, но въпреки неговите усилия отборът от Дупница не взе дори гейм.

В класирането съставът на Хебър Пазарджик заема 4-та позиция с баланс 3-1 и актив от 9 точки. Тимът на Марек пък се намира на 10-то място с баланс 1-4 и само 3 точки.

За Хебър това бе последна проверка преди първия двубой от груповата фаза на Шампионската лига срещу Берлин Рисайклинг Волейс на 8 ноември (вторник), докато за Марек Дупница предстои визита на Левски в следващия кръг на Суперлигата.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Байерн бе близо до това да стъпи накриво срещу Херта, но си тръгна с три точки от Берлин
Байерн бе близо до това да стъпи накриво срещу Херта, но си тръгна с три точки от Берлин
Сърбите в Косово се оттеглиха от всички държавни институции
Сърбите в Косово се оттеглиха от всички държавни институции