НОВИНИ

Хебър пречупи Берое след петгеймова битка и е на полуфинал в НБЛ

Борил Гочев
от Борил Гочев
20:33, 07.04.2023
Чете се за: 02:32 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборът на Хебър Пазарджик се класира за полуфиналите в мъжкото волейболно първенство, след като победи драматично с 3:2 (25:16, 32:34, 25:21, 21:25, 15:10) като гост състава на Берое 2016 и по този начин спечели серията с 2-0 успеха.

В зала "Иван Вазов" в Стара Загора двата отбора ни предложиха истинско зрелище, като домакините определено могат да съжаляват, че не стигнаха до крайния успех, с който биха били изпратили сблъсъка в трети решителен мач.

Действащият шампион Хебър, който спечели първия двубой с 3:0 във вторник, започна по-уверено срещата и без особени трудности спечели първия гейм след 25:16.

Втората част обаче се превърна в титанична битка, която в крайна сметка бе спечелена от Берое след 34:32 и по този начин "зелените" успяха да се закачат в мача.

В третия и четвъртия гейм волейболистите на Камило Плачи и тези на Мирослав Живков си поделиха надмощието и си размениха частите с по 25:21, което означаваше, че победителят трябва да бъде определен в тайбрек.

Съкратената пета част започна по-добре за домакините, но постепенно играчите на Хебър наложиха волята си и заслужено се поздравиха с крайния успех след 15:10.

Тодор Алексиев стана най-резултатен за победителите с 25 точки, но над всички в двубоя бе лидерът на Берое Спас Байрев, който заби 28 пункта, но дори това не се оказа достатъчно за старозагорци.

С днешния си успех пък "тигрите" си подпечатаха мястото в полуфиналите, където ги очаква сблъсък срещу тима на Левски, който пък елиминира Монтана също с 2-0 победи. Домакинското предимство в спора за място на финала ще бъде в полза на "сините", а пък за крайния успех ще са нужни 3 победи от 5 мача. Полуфиналите стартират във вторник (11 април).

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Как се регулира съдържанието в социалните мрежи?
Как се регулира съдържанието в социалните мрежи?
Трима българи пострадаха след опасно лечение за отслабване с ботокс в Турция
Трима българи пострадаха след опасно лечение за отслабване с ботокс в Турция