НОВИНИ

Хендрик Бонман пред БНТ: Испания е фаворит, но Германия има своите шансове (ВИДЕО)

Вратарят е категоричен, че двубоят в Щутгарт е финал преди финала.

Бонман
bnt avatar logo
от БНТ
18:54, 05.07.2024
Чете се за: 03:02 мин.
Спорт
Слушай новината

Едно от новите попълнения на шампиона на България Лудогорец – вратарят Хендрик Бонман коментира пред БНТ четвъртфиналния двубой от европейското първенство между родината му Германия и селекцията на Испания.

Бонман е категоричен, че двубоят в Щутгарт е финал преди финала. Той изрази мнение, че фаворит в срещата е Испания, но по никакъв начин не изключва от сметките домакините от Германия.

„Не съм изненадан от представянето на Германия, но съм щастлив: две победи в груповата фаза и равен срещу Швейцария. Това беше много важно за добрата атмосфера в отбора. Не загубихме мач и завършихме на първо място в групата. Има добро настроение“, започна Бонман.

„Мисля, че имаме шанс срещу Испания, но ще бъде трудно. Харесаха ми младите играчи – Вирц и Мусиала впечатляват всички. Знаем, че са много добри. Те са различни млади футболисти на това европейско първенство. Разбира се, Гюндоган също се представя много силно. Всички знаем, че той е изключително добър играч, един от най-добрите в Германия, но нямаше късмет в националния отбор в миналото. Специално тези момчета ме впечатлиха и аз наистина съм щастлив от показаното.

Двубоят срещу Испания е като финал преди финала. Мисля, че „Ла Роха“ е най-добрият отбор на европейското първенство към момента. Смятам, че те са фаворит в този сблъсък, но това ще бъде една среща в елиминационната фаза и разбира се – можем да победим. Германия е в добро настроение. Според мен, Испания е малко по-добра. Ще бъде много интересен и изключително труден двубой.

Всички в Германия започнаха да вярват, че можем да спечелим титлата. Преди началото на турнира не бяхме щастлив от нашия национален отбор. Това е така през последните близо 8 години. Голяма част от мненията бяха, че не можем да стигнем дори до четвъртфинал. Сега всички започнаха да вярват, че Германия може да спечели титлата.

Но, да се върнем към предстоящия мач. Испания е фаворит, но ако ние победим в тази среща е много възможно да спечелим европейската титла. Най-силното ни качество е отборният дух. Селекционерът направи така, че страната да се гордее с този национален тим. Изгради отбор, който хората харесват“, коментира вратарят.

Цялото интервю с Бонман гледайте във видеото!

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Григор Димитров продължава с победите на Уимбълдън след успех над Гаел Монфис
Григор Димитров продължава с победите на Уимбълдън след успех над Гаел Монфис
Карлос Алгара пред БНТ: Виждам Испания като един от претендентите за трофея (ВИДЕО)
Карлос Алгара пред БНТ: Виждам Испания като един от претендентите за трофея (ВИДЕО)