НОВИНИ

Хладно за сезона ще остане и в близките дни

bnt avatar logo
от БНТ
12:49, 29.04.2022
Чете се за: 02:07 мин.
Времето
Слушай новината

Днес максималните температури ще бъдат между 16° и 21°. Ще има променлива, по-често значителна облачност и на места, главно в Рило-Родопската област, ще има валежи и гръмотевици. Вятърът ще е умерен, вече с посока от север-североизток.

По-често значителна ще се задържи облачността и през следващото денонощие и на места ще превалява, в повечето райони слабо. Ще остане хладно за периода с минимални температури между 7° и 12° и максимални - от 16° до 21°, в София - около 17°. Временно интензивни валежи се очакват след обяд в Югозападна България. Ще духа умерен, в Източна България временно силен североизточен вятър.

И в планините ще преобладава облачно време, с валежи, временно интензивни след обяд на отделни места в масивите в Югозападна България.

Ще духа умерен вятър от изток-североизток, по най-високите върхове - от северозапад. Максималните температури в курортите ще се задържат без съществена промяна.

По Черноморието облачността ще е по-често значителна, но ще е почти без валежи. Ще бъде ветровито с временно силен североизточен вятър. Вълнението на морето ще бъде 3 бала, а температурата на водата от 13° до 15°.

По-висока е температурата на морската вода на юг, по крайбрежието на Гърция около 17° - 18°. Там утре ще бъде слънчево, с най-високите температури на Балканите. В останалата част от полуострова ще бъде с променлива облачност, на много места с превалявания от дъжд.

У нас в близките дни ще се задържи ветровито и хладно за сезона, на места с валежи, но в повечето райони от страната, с изключение на Югозападна България слаби. След временно понижение на максималните температури във вторник, в сряда ще започне затопляне.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Държавата ще търси начин бежанците да бъдат настанени в държавни бази
Държавата ще търси начин бежанците да бъдат настанени в държавни бази
Камило Плачи вече мисли за подобряването на Хебър
Камило Плачи вече мисли за подобряването на Хебър