НОВИНИ

Холгер Руне и Душан Лайович вдигнаха трофеите в Мюнхен и Баня Лука

Борил Гочев
от Борил Гочев
17:44, 23.04.2023
Чете се за: 02:37 мин.
Спорт
холгер руне душан лайович вдигнаха титлите мюнхен баня лука
Слушай новината

Датският тенисист Холгер Руне спечели първата си титла от началото на сезона, след като триумфира на АТР 250 надпреварата на клей в Мюнхен, Германия.

В спора за трофея Руне надигра с 6:1, 1:6, 7:6(3) в много оспорвана среща нидерландеца Ботик ван де Зандсхулп и за втора поредна година стана шампион в Мюнхен, след като именно тук преди точно 12 месеца световният №7 стигна до първия си триумф в своята кариера изобщо на ниво на АТР.

По ирония на съдбата през април 2022-а датчанинът отново надигра във финала Ван де Зандсхулп, но тогава неговият опонент се оттегли заради травма още в първия сет.

Този следобед в немския град обаче се разигра истинска драма в заключителните геймове на решителния трети сет, когато нидерландецът сервираше за победата при 6:5 в своя полза и преднина от 40:15.

Холгер Руне обаче намери сили да отрази и двата мачбола и да се добере до тайбрек, в който датчанинът беше безкомпромисен и след 7-3 точки защити успешно титлата си в Мюнхен.

По същото време, но в Баня Лука, Босна и Херцеговина сърбинът Душан Лайович сложи край на близо 4-годишната си суша без трофей, след като триумфира в друг турнир от сериите АТР 250 на клей.

На финала Лайович надигра с 6:3, 4:6, 6:4 руснака Андрей Рубльов, записвайки втората си победа над играч от топ 10 през тази седмица, след като преди няколко дни сърбинът елиминира и своя сънародник и световен №1 Новак Джокович.

От друга страна пък загубата на Рубльов прекъсна серията му от осем поредни успеха, която започна още миналата седмица на Мастърса в Монте Карло, където той извървя целия път до титлата.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Скок в цената на италианската паста
Скок в цената на италианската паста
Любо Ганев поздрави волейболните националки до 17 години след класирането им на европейското първенство
Любо Ганев поздрави волейболните националки до 17 години след класирането им на европейското първенство