НОВИНИ

Християна Тодорова бе избрана с пълно единодушие за председател на Съдийската комисия към БФХГ

Мария Кънчева пък бе преизбрана за председател на Треньорската комисия.

християна тодорова зала славата
Снимка:
bnt avatar logo
от БНТ
22:33, 10.10.2024
Чете се за: 02:20 мин.
Спорт
Слушай новината

Християна Тодорова беше избрана с пълно единодушие за председател на Съдийската комисия към Българска федерация художествена гимнастика, съобщават от централата.

В понеделник тя беше избрана на Общото отчетно-изборно събрание за член на комисията за олимпийския цикъл 2024 - 2028 от спортните клубове, а днес я оглави след гласуване от членовете.

Тодорова е носител на бронзов медал с българския ансамбъл от Олимпийските игри в Рио де Жанейро 2016, абсолютна световна и европейска шампионка отново с ансамбъла.

В момента тя е генерален секретар и член на Техническия комитет към Европейската гимнастика, международен съдия по художествена гимнастика, втора категория "Бреве". Тодорова вече има два олимпийски цикъла, като част от Съдийската комисия към централата. Бившата грация наследява на поста Даниела Велчева.

Мария Кънчева пък беше избрана за председател на Треньорската комисия към БФХГ и за следващия олимпийски цикъл (2024-2028). Тя за втори пореден път оглавява комисията.

Кънчева започва да се занимава с художествена гимнастика, когато е едва на 3 години в клуб Левски с личен треньор Валентина Ганева. Тя е многократна шампионка на България - отборно и ансамбъл, носителка на медали от държавни и международни турнири – индивидуално и ансамбъл.

Завършила е НСА "Васил Левски" със специалности "Треньор по художествена гимнастика" и "Спортна психология" - доктор. Квалификация "Редактор в спортен отдел в радио, телевизия и преса".

От януари 2000 година е треньор в КХГ Левски-Триадица. Занимава се с момичета от всички възрасти, включени в представителните отбори на клуба. Те са носителки на редица медали от държавни първенства и международни турнири. От 2016 година е старши треньор на националния ансамбъл за девойки. Личен треньор е на олимпийската шампионка Мадлен Радуканова.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Турция дава на Албания дронове камикадзе
Турция дава на Албания дронове камикадзе