НОВИНИ

Християна Тодорова: Успехите на българската художествена гимнастика са в основата аз да бъда избрана

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:00, 04.12.2022
Чете се за: 05:00 мин.
Спорт
християна тодорова успехите българската художествена гимнастика основата бъда избрана
Слушай новината

Бившата българска гимнастичка Християна Тодорова беше избрана в Техническия комитет по художествена гимнастика вчера по време на Конгреса на европейската гимнастика в Албуферия, Португалия.

След избора си бронзовата ни медалистка с ансамбъла от Игрите в Рио през 2016 година даде интервю за фейсбук страницата на Българската федерация по художествена гимнастика (БФХГ), в което сподели, че според нея успехите на българската художествена гимнастика през последните години, са в основата на това тя да получи място в Техническия комитет.

"Много съм щастлива, още не осъзнавам какво точно се случва в момента. Развълнувана съм. Надявах се да успея, но никога не можеш да бъдеш сигурен докрая. Вярвам, че успехите на българската художествена гимнастика са в основата на всичко. България е една от водещите страни в световната гимнастика и успехите на българската гимнастика не само ми помогнаха, а бяха в основата на това аз да бъда избрана. Искам да благодаря от цялото си сърце на българска федерация по художествена гимнастика за доверието към мен и за шанса, който ми беше даден . . . На Илиана Раева, която ми дава сила, увереност, вяра и любов, на Росина Атанасова, искам да благодаря на Мария Петрова и Даниела Велчева за съветите и опита, който ми дават всеки ден. На Красимир Дунев и Йордан Йовчев за цялата подкрепа по време на конгреса и изборите, те бяха моят гръб и не на последно място, искам да благодаря на Невяна Владинова за това, че ми беше опора и беше плътно до мен в тези важни дни. Тя ми беше най-голямата опора тук. Екипът, който имаме е безценен и съм изключително благодарна!", сподели Тодорова.

Бившата състезателка изрази своите благодарности към Мария Петрова, която е била една от първите, които я е поздравила за успеха, както и още Красимир Дунев, Йордан Йовчев, Невяна Владинова, Димитрина Кандева, които също присъстваха на Конгреса в Португалия.

"Веднага след изборите Мария Петрова ми писа, беше една от първите, които ме поздравиха. Каза, че се гордее с мен и да действам смело напред. Мария Петрова е една и не може да бъде наследена, но ако мога да се доближа до това, което е тя, за мен ще е успех. Красимир Дунев, Йордан Йовчев, Невяна Владинова, Димитрина Кандева бяха една огромна сила, без която наистина нямаше успехът да бъде същият. Искрено ме подкрепяха през цялото време и съм им много признателна. Оценявам всяко едно тяхно усилие. Ние наистина сме сила!", заяви двукратната ни световна шампионка с ансамбъла.

Накрая Тодорова разкри какви ѝ предстои оттук нататък като член на Технически комитет.

"Първото нещо, след като приключи Конгреса, беше да направим и първо заседание. Имаме много планове и много работа. Очакванията върху нас ще са големи. Носим голяма отговорност, която ще я оправдаем. Сигурна съм в това нещо. Новият комитет е страхотен, изпълнен с енергия и позитивизъм. В прекрасни отношения съм с всяка една от новите ми колежки. Тук искам да поздравя Евангелия Трикомити. Тя е новият президент и е напълно заслужено. Евангелия е страхотна, смела и справедлива, в същото време винаги усмихната и с добри намерения към всички. Изключително много ѝ благодаря за доверието към мен. За мен това е огромно признание. Вярвам, че заедно ще постигнем много за бъдещето на художествената гимнастика в Европа. Вече се чувствам част от семейството на Европейската гимнастика и нямам търпение да започна да работя с тях", завърши Християна Тодорова.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ГЕРБ с два варианта за кандидат-премиер: Борисов или неутрален кандидат в общо управление
ГЕРБ с два варианта за кандидат-премиер: Борисов или неутрален кандидат в общо управление
Любен Дилов - син: Бойко Борисов трябва да е кандидатът за премиер на ГЕРБ-СДС
Любен Дилов - син: Бойко Борисов трябва да е кандидатът за премиер на ГЕРБ-СДС