НОВИНИ

Християна Тодорова: Вярвам, че във всяка една категория може да завоюваме европейските титли

християна тодорова вярвам всяка една категория завоюваме европейските титли
Снимка: БФХГ, Анна Недкова
bnt avatar logo
от БНТ
11:11, 13.05.2023
Чете се за: 03:07 мин.
Спорт
Слушай новината

Момичетата се подготвят изключително добре. Подготовката им върви по план. На всяко едно състезание те показват все по и по-стабилна игра и все повече се налагат. Очакванията са ни такива, каквито предполагам на всички, спрямо състезанията досега и спечелените медали. Вярвам, че във всяка една категория можем да завоювам европейските титли, стига съчетанията да бъдат изиграни без грешка, защото това е най - важното в нашия спорт. Това каза бронзовата медалистка от олимпийските игри в Рио де Жанейро Християна Тодорова в интервю за БНР преди заминаването на националния ни отбор за шампионата на Стария континент, който ще се проведе от 17 до 21 май в Баку. БНТ 3 ще предава първенството на живо!

Тодорова е член на Техническия комитет по художествена гимнастика към Европейската гимнастика.

„Това, че имаме да защитаваме титла в отборното състезание от миналата година допринася и малко допълнително напрежение върху раменете на момичетата. Много е трудно да играеш, когато знаеш, че всеки очаква от теб да спечелиш на всяко състезание златен медал. В крайна сметка ще се борим за това нещо, с тази мисъл отиваме на европейското първенство. Много полезно за нашият спорт е, че все повече и повече държави се борят за медалите. Сега, който и да се качи на стълбичката няма да е изненада. Конкуренцията е много голяма, но аз вярва в нашите момичета. Вярвам, че съчетанията им са им едни от най – сложните, с най – висока стойност, едни от най - артистичните и вярвам, че ние наистина може да се борим не само за призово място, но определено за първото място“, допълни Тодорова, която ще бъде съдия за България в категорията на ансамблите при жените.

В индивидуалната надпревара България ще бъде представена от Стилияна Николова, Боряна Калейн и Ева Брезалиева, както и от ансамбъл девойки и ансамбъл жени.

Водач на делегацията ще бъде вторият вицепрезидент на БФХГ Невяна Владинова. Президентът на централата Илиана Раева няма да присъства на шампионата. Раева ще гостува в предаването "Арена спорт" утре от 12:30 ч. по БНТ 1!

Съдии за България ще бъдат Даниела Велчева (на ансамбъл девойки), Филипа Филипова (индивидуално жени) и Християна Тодорова (ансамбъл жени).

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Как започна контраофанзивата на ЗСУ и първите отстъпления на руските сили
Как започна контраофанзивата на ЗСУ и първите отстъпления на руските сили
Маратонът "Трън ultra run" по четири трасета през четири планини
Маратонът "Трън ultra run" по четири трасета през четири планини